Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Menaam vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Menaam? Zonwering is er voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €57,50. Professionele buitenzonwering als een screen is geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Vaak creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit tientallen diverse soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een complete gids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Op dezelfde wijze check je gemiddelde tarieven en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Menaam en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Je behoudt je privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-menaam

Zonnescherm laten plaatsen in Menaam

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Menaam door een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent dan verzekerd dat de installatie degelijk bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je heel eenvoudig experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbrekers afschrikken, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Automatische of handbediening?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en meest gebruiksvriendelijke optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Menaam en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat alles opgeruimd is voor het installatiebedrijf. De specialist levert het zonneschermen of de duettes zoals besproken. Loop na of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Menaam

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Menaam werkt erg goed om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige producten zoals rolluiken schrikken inbrekers af en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei vormen en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 t/m €2525. In onderstaande alinea bespreken we de meest gekozen toepassingen.

Meer informatie over knikarmschermen & terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Daardoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op in de tuin. Belangrijk: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte kosten komen uit tussen de €875 – €2000.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Het comfort van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Erg handig bij grote raampartijen en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale tarieven liggen zo tussen de €325 tot €1350.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Menaam biedt je design rolluiken voor als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De normale tarieven liggen tussen de €225 t/m €1025.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Daarbij hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 varianten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte kosten komen uit tussen de €320 – €1300 voor rolluiken bestellen in Menaam.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij oudere woningen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van de woning. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale prijzen liggen zo tussen de €710 tot €1850.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aantrekkelijke temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Menaam: alle systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit beperkt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De kosten liggen zo tussen de €330 tot €875. In de box hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest gekochte mogelijkheden.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos te plaatsen, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kun jij kopen in praktisch alle kleurtjes en motiefjes wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt diverse varianten zoals waterafstotende, elektrische, lichtdoorlatende, transparante, dakraam, verduisterende en een duo rolgordijn. De tarieven liggen zo tussen de €55,00 en €160.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Menaam: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in uiteenlopende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en brocante uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Denk aan een tarief van €105 tot zo’n €350.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan kosten van €47,5 tot €165.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Menaam: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je in verschillende standen kunt zetten met een trekkoord. In het assortiment zitten mega veel modellen en materialen als bijv. hout, bamboe, stof, aluminium, PVC. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Voorzie onkosten van €75 tot wel €230.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. stof, hout, bamboe, kunststof, pvc. Geschikt voor brede / grote ramen en passen perfect bij een smaakvol en standaard interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsindicaties starten bij om en nabij de €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €195.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Menaam voor jouw woning

Shutters zijn luxe binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, ronde ramen, uitzetramen. Belangrijk: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De tarieven beginnen bij zo’n €400 en lopen op tot €930.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Menaam bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, rolhor, hor met scharnier, inzethor, voorzethor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen beginnen bij circa €87,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €775.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, valraam, draairaam, uitzetraam, schuifraam, tuimelraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen op de mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 zijn afhankelijk van meerdere onderdelen: de productcategorie, het materiaal, de gewenste afmeting en de bediening. In de onderstaande tabel bieden wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Menaam in mei 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€820 – €2125
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€350 – €1325
Screens300 cm – 400 cm breed€285 – €1175
Rolluik1 – 4 meter breed€305 – €1450
Rolgordijn150 x 250 cm€50 – €165
Lamellen200 x 250 cm€80 – €195
Jaloezieën150 x 250 cm€80 – €220
Plisségordijnen130 cm breed€110 – €310
Verwachte kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een groot assortiment. Elke winkel heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Menaam. In de tabel hierna tref je een aanvulling op de beste verkochte merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Hubo, Praxis, Gamma & Formido, Leen Bakker, FonQ, Wehkamp, Kwantum.
 • Zie ook: Novoferm, Deponti, Husol, Bece, Toppoint, Roma & Sunway, Swela, Schlappi, Copaco, Dickson, Lumenguard.

Zonwering experts in de buurt van Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Menaam? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf uit de buurt? In de onderstaande tabel vergelijk je bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website ontdek je ook leveranciers en bedrijven in Deinum, Slappeterp en Marsum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de uitstraling van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekochte zonwering voor buiten en binnen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Producten voor serre & terras
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Er zijn verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Bezoek ook onze pagina over: Screens.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering in jouw individuele situatie komt tot stand door: de hoogte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw specifieke wensen en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het geleverd kan worden in praktisch alle kleuren, dessins en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft een gezond binnenklimaat, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Menaam?

De tarieven van zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte prijsindicaties hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €675. Screens €250 op basis van 1 raam. Bij een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1000. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €625). Een normaal rolluik kost €460. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €265 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €785). Budget gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €110 per raam). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, de maximale breedte, elektrische of handmatige bediening, type materiaal, kleuren en prints en montage.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Menaam?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Menaam. Hierbij komt een ervaren installateur die de deuren en/of ramen inspecteert, gewoon op locatie. Hierna zal de expert de producten volgens de documentatie monteren. Dankzij deze dienstverlening geniet je van optimale zonnewering, een gunstige garantieperiode en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met slinger is werkbaar, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, handzender, draaiknop, mobiele app) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon gaat schijnen zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9036

Plaats een reactie