Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Berltsum vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Berltsum? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Je laat dit al plaatsen vanaf €57,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is zeer handig om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke plek om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en is direct een aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je gigantisch veel afzonderlijke combinaties. Via deze website geven we een uitgebreide uitleg waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Tevens doorzoek je gemiddelde kosten en namen van regionale zonwering specialisten in Berltsum (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-berltsum

Zonnescherm laten plaatsen in Berltsum

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Berltsum via een regionale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat alles op de juiste wijze opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe specialisten in de gemeente. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Kies allereerst welk model matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbraakwerend, extra schaduw, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Opties voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en handigste optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Berltsum en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de monteurs. De vakman hangt het terrasscherm of de shutters zoals jij dat wilt. Ga altijd na of het volgens de handleiding is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Berltsum

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Berltsum is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Diverse modellen zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende dessins en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €300 en €2900. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de beste types.

Het installeren van terrasschermen / knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Met behulp van 2 telescopische knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende behoud je de vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de muren. Noemenswaardig: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte tarieven bedragen tussen de €825 – €2225.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een goede keuze bij grotere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijzen liggen tussen de €475 tot zo’n €1375.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Berltsum is een goed alternatief als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester met een PVC-coating. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Disclaimer: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De kosten schommelen tussen de €200 t/m €1050.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De voordelen zijn eindeloos: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze houden lawaai tegen, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Evenzeer werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte prijzen variëren tussen de €330 t/m €1350 voor rolluiken bestellen in Berltsum.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Altijd met goede garantie.

Effecten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassieke woningen. Ze geven een boost aan de ambiance van de woning. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €660 t/m €1600.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een heerlijke temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Berltsum: alle mogelijkheden voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen liggen tussen de €300 en €975. In het stukje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn voordelig, makkelijk te monteren, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kun jij kopen in oneindig veel prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze bieden allerlei soorten zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, elektrische, transparante, dakraam, waterafstotende en het duo rolgordijn. De onkosten liggen tussen de €65,00 en €165.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Berltsum: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Te bestellen in uiteenlopende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en karakteristieke uitstraling aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op tarieven van €105 tot zo’n €425.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan onkosten van €65 tot €180.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Berltsum: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of stang. In het assortiment zitten aanzienlijk veel systemen en materialen zoals onder andere stof, hout, bamboe, kunststof, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Je moet denken aan prijzen van €82,5 tot wel €230.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, bamboe, pvc, hout, stof. Toe te passen voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten beginnen bij zo’n €55 en bedragen voor een luxe model zo’n €185.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Berltsum op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen, valramen. Disclaimer: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven beginnen bij zo’n €440. Voor luxe versie moet je rekening houden met €950.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Berltsum zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, rolhor, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt je dan beter verdiepen in een innovatieve duo-plissé hor. Dit model houdt insecten tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijzen beginnen bij €87,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €750.

 • Past op bijna elk type raam: schuifraam, vast raam, valraam, tuimelraam, draairaam, uitzetraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei onderdelen: het type systeem, de materiaaltypes, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hierna vind je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Berltsum in juli 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€835 – €2100
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€395 – €1425
Screens1 – 4 meter breed€245 – €975
Rolluik200 cm – 400 cm breed€290 – €1250
Rolgordijn150 x 250 cm€55 – €170
Lamellen100 x 250 cm€80 – €210
Jaloezieën100 x 200 cm€70 – €220
Plisségordijnen130 cm breed€100 – €380
Verwachte tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je overweging mee moet nemen. Iedere leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Berltsum. In het schema hieronder verstrekken we een toelichting op de beste verkochte merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Gamma, Hubo, Praxis & FonQ, Leen Bakker, Formido, Bol.com, Wehkamp.
 • Zie ook: Novoferm, Bece, Husol, Weinor, Deponti, Toppoint & Swela, Lumenguard, Dickson, Schlappi, Copaco, Sunway.

Zonwering experts in de buurt van Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Berltsum? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hierna tonen wij adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website vergelijk je ook fabrikanten en shops in Menaam, Wier en Slappeterp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke gevel heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met jouw interieurstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekozen buiten- en binnenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Serre & Terras
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt veel soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Binnenzonwering.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest geschikte zonnewering in jouw individuele situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de benodigde afmetingen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te koop is in praktisch alle kleuren, designs en prijssegmenten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Berltsum?

De prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De actuele prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Buitenscreens €250 per raam. Bij een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1225. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €775). Een gemiddeld rolluik kost €475. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €265 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €810). Betaalbare soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €135 per kozijn). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de afmetingen, soort bediening, de materiaalsoort, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Berltsum?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als inmeten en montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Berltsum. Er komt dan een lokale montagepartner die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur de producten degelijk vastzetten. Op die manier profiteer je van correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig systeem met een handslinger is werkbaar, alleen het kan handzamer. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar, handzender) zorgt ervoor dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij harde wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon hevig schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9040, 9041

Plaats een reactie