Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Klooster Lidlum vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Klooster Lidlum? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Het is er al vanaf €80,00. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is ideaal om zonnewarmte buiten te houden. Daarbij win je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is vaak aantrekkelijk geprijsd en is direct een aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je bijzonder veel verschillende combinaties. Via onze site delen we een praktische handleiding waar we alle mogelijkheden bespreken. Tevens bieden we een indicatie van de kosten en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Klooster Lidlum en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Minder last van inkijk.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-klooster-lidlum

Zonnescherm laten plaatsen in Klooster Lidlum

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Klooster Lidlum middels een bekende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat het product op de juiste manier geïnstalleerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je razendsnel bedrijven in de gemeente. In de volgende alinea lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, het verlagen van de energierekening, de privacy verbeteren, inbraak belemmerend, extra schaduw, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van jouw installatie. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Maak foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en innovatiefste keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Klooster Lidlum en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor de vakmannen. De vakman hangt het zonneschermen of de jaloezieën zoals gewenst. Ga altijd na of het volgens de handleiding is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Offerte op maat van raambekleders in Klooster Lidlum

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Klooster Lidlum is heel erg handig om een fijn binnenklimaat te creëren. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Bekende opties zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €425 t/m €2575. In het stukje hierna behandelen we de meest moderne systemen.

Koopgids terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van 2 knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hierdoor behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek onder het raam. Advies: het zonnescherm kan kapot waaien bij wind. De verwachte kosten bedragen tussen de €850 tot zo’n €2225.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Offerte voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is ideaal bij grote raampartijen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De kosten bedragen tussen de €325 tot zo’n €1200.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Klooster Lidlum is een prima keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. De doeken worden gefabriceerd van vezels van polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Disclaimer: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte tarieven schommelen tussen de €325 t/m €1025.

 • Bedekt het hele raam.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, simpel op te meten en te monteren, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren ook heel goed. Bovendien schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 type systemen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De kosten bedragen tussen de €280 tot wel €1475 voor rolluiken bestellen in Klooster Lidlum.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling met een prachtige uitstraling. Dit is een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van woningen. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De kosten variëren tussen de €730 tot €1825.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Altijd de juiste temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Klooster Lidlum: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Het voorkomt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De kosten liggen tussen de €370 en €875. In het boxje hieronder bespreken we de meest bestelde producten.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is voordelig, moeiteloos te installeren, simpele bediening en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in praktisch alle designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt allerlei types zoals lichtdoorlatende, verduisterende, transparante, elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties komen uit tussen de €55,00 – €155.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Klooster Lidlum: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in kleurrijke stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en landelijke ambiance aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie een prijskaartje van €110 oplopend tot €400.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan meerdere uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan een kostenplaatje van €55 tot wel €185.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Klooster Lidlum: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit diverse modellen en materialen als o.a. PVC, kunststof, stof, aluminium, hout. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan tarieven van €82,5 tot +/- €210.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten gemaakt van bijv. hout, bamboe, aluminium, stof, pvc. Handig voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €175.

 • Van elegant tot robuust.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Klooster Lidlum inclusief plaatsing

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg trendy, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, ronde ramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen. Opmerking: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €430 en bedragen voor een luxe model zo’n €850.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Klooster Lidlum zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor, inzethor, hordeur, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Je zou kunnen informeren naar een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kosten starten bij gemiddeld €82,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €500.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam, draairaam, tuimelraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke woning

Gratis een aanbieding van regionale montagebedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende thema’s: de productcategorie, materiaaltypes, het inmeten (afmetingen) en de manier van bedienen. In de tabel hieronder vind je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Klooster Lidlum in juli 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€855 – €2175
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€400 – €1500
Screens1 – 4 meter breed€275 – €1025
Rolluik100 cm – 400 cm breed€330 – €1300
Rolgordijn200 x 100 cm€65 – €145
Lamellen250 x 250 cm€65 – €210
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €270
Plisségordijnen130 cm breed€100 – €310
Verwachte kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je kunt kiezen. Elk merk heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Klooster Lidlum. In de tabel hierna vind je uitleg over de grootste merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Hornbach, Gamma, Karwei & Formido, Wehkamp, Bol.com, Kwantum, FonQ.
 • Ook interessant: Weinor, Novoferm, Toppoint, Bece, Deponti, Roma en Copaco, Swela, Dickson, Schlappi, Lumenguard, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Klooster Lidlum? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hierna bespreken we contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Vervolgens kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website bekijk je ook montagepartners en verkopers in Waaksens, Oosterbierum en Tzummarum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke woning heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij de stijl van de kamer. We informeren je graag verder over de meest verkochte soorten zonwering per ruimte.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. Er bestaan allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Screens.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Iedere woning is anders. De meest ideale zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw specifieke wensen en je budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in meerdere kleuren, soorten materialen en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Klooster Lidlum?

De investingen in zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De gemiddelde prijzen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €550. Zonnescreens €215 per raam / kozijn. Bij een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1200. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €600). Een basis rolluik kost €465. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €260 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €750). Overige soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €115 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de maximale breedte, de bedieningsopties, materiaalgebruik, motiefjes en aanlegkosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Klooster Lidlum?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Klooster Lidlum. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gespecialiseerde professional die kozijnen, gevels en ramen inspecteert, gewoon op locatie. Vervolgens kan de vakman de zonwering volgens de documentatie bevestigen. Dankzij de montageservice geniet je van optimale zonnewering, langere garantie, klantenservice en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met stang of band is voldoende, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (middels een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon hevig schijnt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De tarieven van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8853

Plaats een reactie