Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Minnertsga vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Minnertsga? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €57,50. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest doeltreffend tegen hevige zon. Daarnaast behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit tientallen diverse modellen. Op dit platform doorzoek je een uitgebreide uitleg dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Op dezelfde wijze geven we gemiddelde tarieven en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Minnertsga en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-minnertsga

Zonnescherm laten plaatsen in Minnertsga

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Minnertsga door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent dan verzekerd dat het systeem op de goede manier bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe leveranciers in de regio. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk model past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, het verlagen van de energierekening, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van jouw installatie. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Zoals aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest nieuwe mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Minnertsga en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. De montage-specialist monteert het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen zoals jij dat wilt. Controleer of het netjes is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Minnertsga

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Minnertsga is zeer handig om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €475 tot €2500. In onderstaande alinea geven we een toelichting op de meest populaire systemen.

Het comfort van knikarmschermen & terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij 2 knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Door dit mechanisme is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw op het terras. Noemenswaardig: het doek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De totale investeringen variëren tussen de €800 tot wel €2175.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Korte info over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het geeft voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is ideaal bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De kosten liggen tussen de €425 en €1325.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Minnertsga is het beste advies als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte kosten bedragen tussen de €225 – €1200.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Laten monteren van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren de slaapkamer. Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 type systemen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De verwachte tarieven variëren tussen de €340 tot wel €1300 voor rolluiken bestellen in Minnertsga.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Enorm lange levensduur.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen of restaurants. Ze geven een boost aan het karakter van van woningen. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale tarieven liggen tussen de €670 tot wel €1950.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een comfortabele temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Minnertsga: alle systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien zorgt het voor meer sfeer in huis. En het leuke is: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De kosten komen uit tussen de €330 – €950. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest interessante keuzes.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, makkelijk zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te koop in verscheidene dessins en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt diverse modellen zoals dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende, transparante, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De kosten liggen tussen de €57,50 – €190.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Minnertsga: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Assortiment in kleurrijke stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en karaktervolle ambiance aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met prijsindicaties van €90 tot €300.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze houden de zon goed tegen. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. In de winkel vind je velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met onkosten van €65 tot wel €170.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Minnertsga: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel soorten en materialen zoals onder andere bamboe, stof, aluminium, hout, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën bepaal je zelf sfeer, licht en privacy. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op een prijs van €65 tot zo’n €280.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals stof, hout, pvc, aluminium, bamboe. Toe te passen voor imposante / grote ramen en bij een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kosten starten bij gemiddeld €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €175.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Minnertsga voor jouw woning

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn authentiek, ze maken je woning meer waard en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, dakramen, uitzetramen, vaste ramen, schuiframen, valramen. Disclaimer: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsindicaties starten vanaf €480 en lopen op tot €880.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Minnertsga zorgen voor ventilatie in huis en weren bovendien vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: plissé hor, hor met scharnier, lamellenhor, hordeur, inzethor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties beginnen bij circa €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €775.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, valraam, vast raam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang gratis 3 aanbiedingen in je mailbox

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden gecalculeerd op basis van verschillende onderdelen: het soort product, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de tabel hieronder bieden wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Minnertsga in mei 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€840 – €2075
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€380 – €1425
Screens200 cm – 400 cm breed€245 – €1175
Rolluik100 cm – 400 cm breed€315 – €1425
Rolgordijntot 2 meter breed€55 – €165
Lamellen250 x 150 cm€60 – €210
Jaloezieën100 x 180 cm€65 – €280
Plisségordijnen190 cm breed€100 – €310
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Elke fabrikant heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Minnertsga. In het overzicht hierna vind je details over de meest verkochte merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Hornbach, Praxis, Karwei & Wehkamp, Kwantum, Formido, FonQ, Bol.com.
 • Check ook: Weinor, Roma, Deponti, Toppoint, Novoferm, Bece & Schlappi, Lumenguard, Swela, Dickson, Milano, Copaco.

Vergelijk zonwering experts in de regio Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Minnertsga? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hierna bespreken we adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Tevens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal vergelijk je ook monteurs en bedrijven in Wier, Stiens en Bitgum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke woning behoeft een vitrage die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We gaan nu verder in op de beste soorten zonwering voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Bekijk snel meer details over: Plissegordijnen.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning is anders. De perfecte zonnewering in jouw individuele situatie is afhankelijk van de breedte van de ramen, de ligging van je huis, de buitenmuren (kozijnen) en wat je maximaal wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het verkrijgbaar is in oneindig veel kleuren, dessins en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Minnertsga?

De prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige kosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Denk bij markiezen aan +/- €700. Screens €240 per raampartij. In het geval van een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1050. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €675). Een normaal rolluik kost €470. Voor jaloezieën betaal je zo’n €260 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €750). Voordelige gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €100 per raam). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de maximale breedte, soort bediening, de materiaalsoort, motiefjes en installatiewerk.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Minnertsga?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Minnertsga. Er komt dan een gediplomeerde installateur die ieder raam opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional de producten op de juiste manier installeren. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je de standaard handbediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig zonnescherm met stang of band is werkbaar, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De tarieven van smart rolluiken en schermen beginnen bij €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9047

Plaats een reactie