Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wier vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Wier? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. Een goedkoop systeem is er al voor €82,50. Degelijke buitenzonwering zoals een screen werkt erg goed om je woning koel te houden. Tevens geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt extra sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit bijzonder veel diverse producten. Op dit portaal delen we een praktische keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij vind je de geschatte kosten en adressen van erkende zonwering specialisten in Wier en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-wier

Zonnescherm laten plaatsen in Wier

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Wier via een goed aangeschreven zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem op de juiste wijze aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig bedrijven in de regio. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Meet de maten op

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en meest gebruiksvriendelijke mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Wier en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor het installatiebedrijf. De vakman hangt het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën zoals besproken. Toets of de totale constructie correct is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Direct zonwering offertes in je mail?

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Wier

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Wier is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in je tuin of op het terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Sommige artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in velerlei vormen en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €325 tot zo’n €2725. In de keuzegids hieronder behandelen we de beste modellen.

Uitleg over knikarmschermen & terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Door middel van de twee knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en zal het veel schaduw geven in de tuin. Belangrijk: het systeem moet je direct inklappen bij harde wind. De onkosten schommelen tussen de €825 tot wel €2250.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Waar kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Erg handig bij grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De prijzen variëren tussen de €400 en €1200.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Wier is een prima keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De doeken worden gefabriceerd van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale prijzen komen uit tussen de €200 en €1125.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. En dat is niet vreemd: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Daarbij werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 producten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De totale investeringen schommelen tussen de €330 – €1300 voor rolluiken bestellen in Wier.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Genieten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. In de basis is het een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij brocante woningen. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van woningen. Naast het standaard model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De kosten komen uit tussen de €730 en €1900.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een goede temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Wier: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt zodat je geniet van een koel huis. Ook kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Goed om te weten: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De minimale investeringen variëren tussen de €370 – €800. Bijgaand vind je info, kosten en voordelen van de veelbesproken opties.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is een goedkoop model, eenvoudig zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in praktisch alle designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn diverse modellen zoals kiepkantelraam, transparante, waterafstotende, dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De kosten variëren tussen de €65,00 – €160.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wier: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en authentieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht een prijskaartje van €110 oplopend tot €375.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Het bedienen gaat middels een koord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er bestaan veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht kosten van €57,5 tot wel €165.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Wier: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel kleuren en materialen als aluminium, PVC, bamboe, stof, hout. Via de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Voorzie een tarief van €75 tot €220.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals aluminium, stof, bamboe, kunststof, hout. Perfect voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De tarieven beginnen bij circa €50. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €190.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Wier voor een unieke uitstraling

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, uitzetramen, schuiframen, ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen. Aankooptip: shutters zijn niet goedkoop! De prijsindicaties beginnen bij circa €450. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €910.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Wier geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, hor met scharnier, plissé hor, hordeur, inzethor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt je dan beter verdiepen in een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief houdt ongedierte buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen beginnen bij zo’n €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €575.

 • Te monteren op: schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam, draairaam, vast raam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De tofste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van meerdere factoren: het artikel, type materiaal, de grootte (lengte en breedte) en het soort bediening. Hieronder tonen wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Wier in juli 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€805 – €2375
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€355 – €1600
Screens3 – 4 meter breed€265 – €1200
Rolluik300 – 400 cm breed€290 – €1200
Rolgordijn100 x 175 cm€65 – €165
Lamellen250 x 250 cm€55 – €195
Jaloezieën150 x 180 cm€65 – €210
Plisségordijnen200 cm breed€100 – €380
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je vergelijking kan meenemen. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Wier. In het schema hieronder verstrekken we informatie over de beste verkochte merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, IKEA, Hubo, Karwei & FonQ, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp.
 • Check ook: Bece, Roma, Novoferm, Weinor, Deponti, Toppoint & Sunway, Swela, Lumenguard, Dickson, Copaco, Milano.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Wier? Of zoek je een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? Hierna tonen wij contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website ontdek je ook fabrikanten en shops in Slappeterp, Bitgum en Ingelum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een ander soort vitrage die aansluit bij de stijl van de woning. We verstrekken hieronder wat details over de meest handige buiten- en binnenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras of Serre
Ook in ons land kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men biedt veel soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Jaloezieën.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elk pand is uniek. De best passende zonnewering voor jouw woning kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, jouw woonsituatie en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het geleverd kan worden in diverse kleuren, vormen en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Wier?

De onkosten voor zonwering wisselen enorm. De geschatte tarieven tref je hierna. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Screens €260 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering betaal je al snel €1175. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €725). Een basis rolluik kost €460. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €300 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €825). Overige gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €135 per kozijn). De totale investeringen zijn afhankelijk van; het model, de grootte (lengte en breedte), soort bediening, materiaaltypes, kleuren en prints en montagekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Wier?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Wier. In die situaties komt een gediplomeerde vakman die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman het zonnescherm degelijk installeren. Zo geniet je van optimale zonnewering, garantie en nazorg en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Wil jij een de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig model met slinger of band is voldoende, niettemin kan het slimmer. Draadloze bediening (draaiknop, afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon hevig schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De kosten van smart rolluiken en screens liggen rond de €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9043

Plaats een reactie