Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Schalsum vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Schalsum? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en regel je al vanaf €65,00. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Tegenwoordig heb je ontzettend veel diverse combinaties. Op deze pagina kan je aan de slag met een uitgebreid advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij geven we een kostenindicatie en een lijst met lokale zonwering specialisten in Schalsum en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-schalsum

Zonnescherm laten plaatsen in Schalsum

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Schalsum middels een goede zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product goed gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je heel eenvoudig vakmannen in de gemeente. In de onderstaande koopgids lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, extra isolatie, je privacy verhogen, inbraakkans verminderen, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en comfortabelste oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Schalsum en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de specialisten. De installateur hangt het uitvalscherm of de vouwgordijnen op de gewenste manier. Controleer of het product goed is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang offerte van raambekleders in Schalsum

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Schalsum is het meest effectief om warmte in huis te voorkomen. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Meerdere artikelen zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in velerlei materialen en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €425 t/m €2775. In het stukje hierna behandelen we de meest bekende toepassingen.

Handige knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Aan de hand van de vaste knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Door dit mechanisme kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven in de tuin. Belangrijk: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €925 – €2225.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Moderne eigentijdse look.

Korte info over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij grotere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte tarieven bedragen tussen de €350 tot wel €1250.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Schalsum is een goed alternatief als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Voorwaarden: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijzen komen uit tussen de €300 t/m €1125.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Advies over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren de slaapkamer. Ook dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 types: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De normale prijzen komen uit tussen de €340 t/m €1300 voor rolluiken bestellen in Schalsum.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Werkt inbraakwerend.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Het levert een bijdrage aan een nostalgische uitstraling van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte prijzen variëren tussen de €660 – €1700.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een heerlijke temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Schalsum: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Middels raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Eveneens heeft het ook een decoratieve functie. Handig om te noemen: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties schommelen tussen de €380 en €925. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de veelbesproken producten.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is betaalbaar, moeiteloos te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse soorten materialen en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze verkopen verschillende types zoals dakraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, kiepkantelraam, verduisterende, transparante en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €65,00 tot €175.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Schalsum: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen bieden een knusse en huiselijke ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met prijsindicaties van €110 tot wel €400.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan een kostenplaatje van €57,5 tot zo’n €160.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Schalsum: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die omhoog gehaald kunnen worden met een trekkoord. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen vormen en materialen als bijvoorbeeld hout, bamboe, aluminium, kunststof, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je 100% controle over de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op kosten van €80 tot €230.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals hout, aluminium, kunststof, bamboe, pvc. Perfect voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De tarieven starten bij om en nabij de €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €200.

 • Van elegant tot robuust.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Schalsum met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn eyecatchers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg trendy, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, dakramen, uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen. Opmerking: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsverwachtingen beginnen bij €450. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €950.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Schalsum zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, lamellenhor, hor met scharnier, voorzethor, plissé hor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit systeem houdt insecten buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €82,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €550.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, schuifraam, valraam, uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen op de mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden gecalculeerd via verschillende zaken: het type systeem, de materiaalkeuze, de grootte (lengte en breedte) en handmatige of elektrische bediening. Hierna bekijk je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Schalsum in april 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€875 – €2275
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€375 – €1400
Screens100 cm – 400 cm breed€285 – €1050
Rolluik1 – 4 meter breed€285 – €1350
Rolgordijn150 x 190 cm€75 – €155
Lamellen200 x 250 cm€60 – €225
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €260
Plisségordijnen150 cm breed€100 – €330
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Elke leveranciers heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Schalsum. In het overzicht hierna bekijk je een aanvulling op de meest bekende merken. Zodoende kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Praxis, Gamma, Karwei & Wehkamp, Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Bol.com.
 • Overige merken: Weinor, Toppoint, Bece, Husol, Deponti, Novoferm & Copaco, Schlappi, Milano, Dickson, Swela, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Schalsum? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf in de regio? In de volgende tabel bekijk je gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website bekijk je ook installatiepartners en winkels in Boer, Zweins en Ried.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een uniek type vitrage die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We geven nu een toelichting op de meest gekozen zonweringssystemen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Je kunt kiezen uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenzonwering.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest optimale zonnewering in jouw specifieke situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, designs en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Schalsum?

De prijsindicaties van zonwering lopen flink uiteen. De standaard prijsindicaties hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Screens €205 per kozijn. Kies je voor een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1100. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €775). Een instap-rolluik kost €500. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €265 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €765). Budget producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €125 per raampartij). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. type systeem, de maximale breedte, de bedieningsopties, type materiaal, dessins en kosten van installatie.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Schalsum?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Schalsum. Hierbij komt een deskundige expert die kozijnen, gevels en ramen inspecteert, gewoon op locatie. Vervolgens kan de installateur het zonnescherm goed monteren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van efficiënte zonnewering, langere garantie, klantenservice en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je handmatige bediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang werkt prima, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, draaiknop, handzender, mobiele app) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De tarieven van smart rolluiken en schermen beginnen bij €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8813

Plaats een reactie