Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Slappeterp vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Slappeterp? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Het is er al vanaf €90,00. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is geschikt om de zon buitenshuis te houden. In veel situaties realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Tegenwoordig heb je gigantisch veel diverse modellen. Op dit portaal kan je aan de slag met een handige keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Ook bieden we een kostenindicatie en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Slappeterp (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-slappeterp

Zonnescherm laten plaatsen in Slappeterp

Ben je zelf geen vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Slappeterp middels een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie degelijk vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig experts in de regio. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, extra isolatie, de privacy verbeteren, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van het product. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en praktische manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Slappeterp en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor de monteurs. De professional plaatst de screens of de duettes zoals afgesproken. Loop na of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Slappeterp

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Slappeterp is zeer handig om de zon en warmte te weren. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere toepassingen zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 en €2925. In onderstaande alinea behandelen we de beste keuzes.

Het gemak van terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zo blijft jouw terras optimaal begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de ramen. Disclaimer: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte tarieven komen uit tussen de €850 en €2275.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Meer informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte kosten komen uit tussen de €325 – €1275.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Slappeterp is een prima keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is zal het raam niet te gebruiken zijn. De prijsindicaties liggen zo tussen de €250 – €1000.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Het kopen van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra pluspunt schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 type systemen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De tarieven komen uit tussen de €310 tot zo’n €1300 voor rolluiken bestellen in Slappeterp.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Het installeren van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij sfeervolle woningen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van het pand. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De kosten schommelen tussen de €730 tot €1750.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een koele temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Slappeterp: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Met raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarbij zorgt het voor meer sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De tarieven liggen tussen de €380 en €875. In de box hieronder delen we veel info over de meest gekozen modellen.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is voordelig, makkelijk op te hangen, simpele bediening en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in tientallen designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er bestaan verschillende varianten zoals dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende, transparante, lichtdoorlatende, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De prijzen variëren tussen de €55,00 tot €155.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Slappeterp: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Te bestellen in allerlei stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en brocante uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Houd rekening met een kostenplaatje van €115 tot €425.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en je kunt spelen met de lichtinval. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan tarieven van €55 oplopend tot €170.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Slappeterp: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen systemen en materialen als o.a. stof, PVC, aluminium, hout, kunststof. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan een kostenplaatje van €77,5 tot +/- €280.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën gefabriceerd van o.a. kunststof, bamboe, aluminium, hout, pvc. Handig voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De investeringen starten bij gemiddeld €60. Voor luxe versie moet je rekening houden met €205.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Slappeterp op maat

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers die je interieur de finishing touch geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, dakramen, schuiframen, vaste ramen, ronde ramen, uitzetramen. Kooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €400. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €930.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Slappeterp zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, voorzethor, rolhor, plissé hor, hor met scharnier, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €77,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €625.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, vast raam, schuifraam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De tofste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Snel een aanbieding van lokale vakbedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 zijn afhankelijk van velerlei zaken: het type model, de materiaalsoort, de grootte van het systeem en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de onderstaande tabel delen we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Slappeterp in mei 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€840 – €2200
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€395 – €1300
Screenstot 4 meter breed€240 – €950
Rolluik300 – 400 cm breed€305 – €1200
Rolgordijntot 3 meter breed€70 – €140
Lamellen100 x 50 cm€65 – €200
Jaloezieën150 x 250 cm€80 – €210
Plisségordijnen100 x 180 cm€125 – €300
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn tal van merken die goede producten en service leveren. Elk merk heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Slappeterp. In de tabel hieronder delen we informatie over de meest gekozen merken. Daarmee kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Hornbach, IKEA, Praxis & Leen Bakker, FonQ, Bol.com, Wehkamp, Formido.
 • Bekijk ook: Bece, Roma, Novoferm, Husol, Toppoint, Weinor & Sunway, Copaco, Lumenguard, Schlappi, Swela, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Slappeterp? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? In het overzicht hierna bespreken we namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker bekijk je ook fabrikanten en winkels in Marsum, Ingelum en Dronryp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om passende vitrage die in lijn is met de stijl van de woning. We beschrijven nu de meest bestelde zonwering voor buiten en binnen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras of Serre
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Bekijk ook meer informatie over: Markiezen.

FAQ met vragen over een koele woning

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De juiste zonnewering voor jouw situatie is afhankelijk van de raamgrootte, hoe je tuin ligt, de gevels / kozijnen en natuurlijk jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in een heleboel kleuren, vormen en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Slappeterp?

De kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige tarieven tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Zonnescreens €215 op basis van één kozijn. In het geval van een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1250. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €775). Een standaard rolluik kost €485. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €250 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €765). Budget producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €145 per kozijn). De totale tarieven zijn afhankelijk van; het model, de noodzakelijke afmetingen, handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, kleur en montage.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Slappeterp?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Slappeterp. Hierbij komt een lokale monteur die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het product volgens de documentatie bevestigen. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van perfecte zonnewering, langere garantieperiodes en een uitgebreide demonstratie.

Hoe werkt slimme zonwering?

Wil jij een de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig systeem met stang of band is voldoende, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon op het raam schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte kosten van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9037

Plaats een reactie