Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Weert vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Weert? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. Een goedkoop systeem is er al voor €60,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies is het meest geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarbij biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt extra sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit bijzonder veel afzonderlijke producten. Op dit platform bieden we een gratis keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij geven we een indicatie van de kosten en adressen van verschillende zonwering specialisten in Weert en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-weert

Zonnescherm laten plaatsen in Weert

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Weert middels een lokale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent dan verzekerd dat de installatie degelijk opgehangen wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Op deze website vind je razendsnel bedrijven in de gemeente. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbrekers afschrikken, extra schaduw, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of bij de slaapkamers. Selecteer eventueel foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en meest comfortabele mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Weert en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor de vakmannen. De specialist monteert het terrasscherm of de shutters op de afgesproken plekken. Check of alles juist is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Weert

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Weert werkt het beste om de warmte uit je huis te houden. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Meerdere artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in veel prints en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €250 – €2575. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest praktische types.

Handige knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Door middel van de scharnierende knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hierdoor is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek op het terras. Disclaimer: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale prijzen liggen tussen de €850 en €2050.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Effecten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Het zorgt voor veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een uitkomst voor kleinere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €350 en €1375.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Weert is een uitstekende keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het wordt gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De normale prijzen bedragen tussen de €200 tot zo’n €1125.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Het installeren van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Evenzeer schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De onkosten liggen tussen de €300 t/m €1300 voor rolluiken bestellen in Weert.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Het gemak van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het gaat hier om een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen. Het heeft een positief effect op de sfeer van de woning. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €600 – €1650.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Weert: alle soorten voor binnen op een rij

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Zo kan je voorkomen dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. Handig om te noemen: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties liggen zo tussen de €300 en €825. In het gedeelte hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest bestelde keuzes.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, gemakkelijk te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen stel je samen in velerlei kleurtjes en motiefjes zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn diverse varianten zoals dakraam, waterafstotende, verduisterende, transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De tarieven liggen zo tussen de €45,00 tot €165.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Weert: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Assortiment in prachtige stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en karakteristieke ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Voorzie kosten van €105 tot wel €400.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Raambekleders bieden velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht kosten van €50 oplopend tot €165.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Weert: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je op veel standen kunt opendraaien met een trekkoord. Je kunt kiezen uit ontzettend veel vormen en materialen als bijv. stof, kunststof, bamboe, aluminium, hout. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met een prijskaartje van €65 tot +/- €210.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals bamboe, aluminium, pvc, stof, hout. Perfect voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De tarieven beginnen bij €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €175.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Weert op maat gemaakt

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur echt afmaken. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, uitzetramen, valramen, dakramen, ronde ramen, vaste ramen. Opmerking: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten starten bij om en nabij de €480. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €880.

 • Duurzaam product.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Weert zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: voorzethor, hor met scharnier, hordeur, rolhor, inzethor, lamellenhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Er bestaat ook een slimme duo-plissé hor. Dit systeem houdt vliegen, muggen en insecten tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kostprijzen starten vanaf €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €625.

 • Te monteren op: vast raam, schuifraam, valraam, draairaam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Maatwerk raamdecoratie voor elke smaak

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale specialisten

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden gecalculeerd via diverse onderdelen: het soort product, het soort materiaal, de maximale breedte en handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel delen we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Weert in april 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€815 – €2125
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€395 – €1625
Screens1 – 3 meter breed€270 – €1100
Rolluik3 – 4 meter breed€315 – €1375
RolgordijnTot 300 cm breed€75 – €150
Lamellen200 x 200 cm€45 – €200
Jaloezieën100 x 180 cm€65 – €230
Plisségordijnen150 x 100 cm€110 – €310
Gemiddelde kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Limburg.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je overweging mee moet nemen. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Weert. In het volgende blokje tref je informatie over de beste verkochte merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, IKEA, Karwei, Hornbach en Leen Bakker, Formido, Wehkamp, Bol.com, FonQ.
 • Overweeg ook: Deponti, Weinor, Husol, Toppoint, Novoferm, Roma en Milano, Copaco, Swela, Sunway, Dickson, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Weert

Goedkope zonwering kopen in Weert? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform bekijk je ook fabrikanten en showrooms in Cranendonck, Horst aan de Maas en Beesel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke gevel behoeft een vitrage die rijmt met jouw stijl. We gaan nu verder in op de meest bestelde zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre of Terras
Ook in Nederland kan het al snel 30 graden worden. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Bekijk snel meer details over:

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Iedere woning is anders. De best passende zonnewering die past bij jouw wensen kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw woonsituatie en natuurlijk jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te verkrijgen is in veel kleuren, modellen en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Weert?

De kosten van zonwering zijn per situatie anders. De gemiddelde onkosten helder naast elkaar gezet. Markiezen kosten zo’n €625. Buitenscreens €280 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm betaal je ongeveer €1100. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €600). Een instap-rolluik kost €465. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €290 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €830). Budget keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €110 op basis van 1 raam). De totale prijzen hangen af van: de gewenste producten, de maximale breedte, de keuzes in bediening, het gewenste materiaal, designs en montagetarieven.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Weert?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Weert. Dan komt er een ervaren vakman die elk raam / kozijn opmeet aan huis. Hierna zal de professional het product vakkundig bevestigen. Op die manier profiteer je van effectieve zonnewering, garantie en service en een perfect aangesloten product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we handbediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme werkt prima, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, handzender, mobiele app, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In het geval van een felle zon laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6000, 6001, 6002, 6003, 6004, 6005, 6006Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie