Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Asperen vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Asperen? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en is er al vanaf €80,00. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm is zeer handig tegen hevige zon. Eveneens creëert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is minder duur en brengt extra sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben geweldig veel afzonderlijke producten. Op dit platform delen we een complete gids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarbij bekijk je de huidige tarieven en adressen van lokale zonwering specialisten in Asperen en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Minder last van inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-asperen

Zonnescherm laten plaatsen in Asperen

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Asperen door een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel degelijk vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je razendsnel experts in de gemeente. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: het huis koeler maken, extra isolatie, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van het product. Geef ook aan waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Selecteer eventueel foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en gebruiksvriendelijkste optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Asperen en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. De specialist monteert het terrasscherm of gordijnen zoals overeengekomen. Test of het product goed is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Inzicht in de kosten van raambekleders in Asperen

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Asperen is geschikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel opties zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel dessins en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €500 t/m €2600. In het stukje hierna bespreken we de meest populaire types.

Handige terrasschermen en knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van de handige knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zo is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek om te zitten. Tip: het doek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De tarieven komen uit tussen de €900 t/m €2050.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

De pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om de zon in jouw woning te weren. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Een uitkomst voor ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De onkosten bedragen tussen de €375 tot zo’n €1250.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Asperen is de perfecte keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek is vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €275 – €1175.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Investeren in rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren ook heel goed. Ook dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 varianten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De prijzen liggen zo tussen de €320 en €1400 voor rolluiken bestellen in Asperen.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Altijd met goede garantie.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van exclusieve woningen. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van het gebouw. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De prijzen komen uit tussen de €640 – €1725.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een fijne temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Asperen: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Daarbij kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen komen uit tussen de €330 tot €925. In het bijgaande stukje lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Voordelig maatwerk, gemakkelijk te installeren, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je bestellen in diverse designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn verschillende types zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam, verduisterende, transparante en de duo rolgordijnen. De tarieven variëren tussen de €50,00 en €170.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Asperen: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in allerlei stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en unieke ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht tarieven van €95 tot €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie een prijskaartje van €62,5 tot zo’n €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Asperen: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel soorten en materialen als bijvoorbeeld bamboe, PVC, kunststof, aluminium, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de hoeveelheid licht en mate van privacy. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan een prijs van €70 tot wel €270.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. pvc, bamboe, aluminium, stof, hout. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €70 en kunnen oplopen tot €205.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Asperen professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn ambachtelijke modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg trendy, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, draaikiepramen, valramen, dakramen, ronde ramen, vaste ramen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De onkosten starten bij om en nabij de €410 en lopen op tot €850.

 • Duurzaam product.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Asperen geven veel frisse lucht in de kamers en beschermen tegen vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, voorzethor, inzethor, rolhor, hor met scharnier, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Dit type houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De tarieven beginnen bij circa €72,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €775.

 • Past op bijna elk type raam: schuifraam, draairaam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke interieurstijl

Snel een aanbieding in je mailbox

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn afhankelijk van verschillende opties: het artikel, type materiaal, de grootte van het systeem en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de volgende tabel delen we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Asperen in april 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€850 – €2300
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€365 – €1250
Screens100 cm – 400 cm breed€245 – €1125
Rolluik3 – 4 meter breed€310 – €1200
RolgordijnTot 300 cm breed€65 – €150
Lamellen100 x 250 cm€75 – €215
Jaloezieën100 x 250 cm€60 – €270
Plisségordijnen150 x 100 cm€105 – €340
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Alle merken zonwering op een rij

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met allemaal een uniek aanbod. Elke winkel heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Asperen. In het overzicht hierna bekijk je een overzicht met de meest verkochte merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Gamma, IKEA, Karwei en Leen Bakker, FonQ, Formido, Bol.com, Kwantum.
 • Zie ook: Novoferm, Bece, Husol, Roma, Deponti, Weinor & Lumenguard, Dickson, Swela, Milano, Sunway, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij West Betuwe

Goedkope zonwering kopen in Asperen? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? In het overzicht hierna vind je contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kunnen ze je advies geven. Op deze site bekijk je ook montagebedrijven en bedrijven in Vianen, Acquoy en Leerdam.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die matcht met de individuele ruimte. We verstrekken hieronder wat details over de meest ideale zonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras of Serre
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Check ook aanvullende info over: Buitenjaloezieën.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De beste zonnewering voor jouw situatie is afhankelijk van de hoogte van je ramen, de ligging van je huis, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, soorten materialen en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Asperen?

De tarieven van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige kosten vind je hieronder. Markiezen kosten zo’n €675. Screens €270 op basis van 1 raam. Bij een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1225. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €725). Een standaard rolluik kost €460. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €285 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €845). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €140 per raam / kozijn). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. het product, de gewenste afmeting, soort bediening, materiaaltypes, kleuren en prints en aanlegkosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Asperen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van de montage plus inmeetservice in Asperen. Dan komt er een deskundige montagepartner die de raampartij inmeet bij je thuis. Hierna zal de installateur het zonnescherm fatsoenlijk installeren. Met deze klusservice ben je verzekerd van effectieve zonnewering, extra fabrieksgarantie en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Kies jij voor handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang werkt prima, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (met een mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar, handzender) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De kosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4147

Plaats een reactie