Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Gellicum vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Gellicum? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Het is er al vanaf €60,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Daarbij creëert een zonnescherm een aantal m2 schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit tientallen verschillende toepassingen. Via onze site check je een uitgebreide uitleg waar we alle soorten systemen behandelen. Ook geven we een indicatie van de kosten en namen van lokale zonwering specialisten in Gellicum (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-gellicum

Zonnescherm laten plaatsen in Gellicum

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Gellicum middels een goed aangeschreven zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat het scherm juist opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Kies allereerst welk type zonwering je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van het systeem. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest gebruiksvriendelijke mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Leveranciers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Gellicum en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor het installatiebedrijf. De professional levert het zonnescherm, markiezen of de shutters op de gewenste manier. Test of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Offerte op maat van raambekleders in Gellicum

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Gellicum is zeer handig om een fijn binnenklimaat te creëren. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige opties zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in velerlei prints en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €275 – €2825. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest praktische oplossingen.

Het comfort van knikarmschermen & terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. D.m.v. de knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hierdoor is de ruimte vrij toegankelijk en geniet je van een fijne schaduwplek in de tuin. Belangrijk: het doek is kwetsbaar bij harde wind. De onkosten liggen zo tussen de €900 tot €2150.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het geeft lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een uitkomst voor vaste ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De onkosten liggen zo tussen de €450 tot €1375.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Gellicum komt perfect tot z’n recht als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De onkosten liggen tussen de €300 tot €1000.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Effecten van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, je hebt geen inkijk, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €320 t/m €1225 voor rolluiken bestellen in Gellicum.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Het is eigenlijk een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen. Het heeft een positief effect op een nostalgische uitstraling van woningen. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel die doorloop mogelijk maken. De normale tarieven schommelen tussen de €680 tot zo’n €1750.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Gellicum: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Eveneens is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €370 en €825. In de onderstaande keuzegids lees je informatie over de meest gekozen opties.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, simpel te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in tientallen dessins en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er bestaan verschillende types zoals kiepkantelraam, dakraam, transparante, elektrische, verduisterende, waterafstotende en het duo rolgordijn. De minimale investeringen schommelen tussen de €57,50 – €170.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Gellicum: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Snel bezorgd in verschillende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en karaktervolle uitstraling aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met een tarief van €90 tot wel €350.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Simpel onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Ze verkopen diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €62,5 tot zo’n €170.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Gellicum: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden aanzienlijk veel vormen en materialen zoals stof, kunststof, hout, PVC, bamboe. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Je moet denken aan kosten van €77,5 tot zo’n €260.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals stof, aluminium, hout, kunststof, bamboe. Praktisch voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen starten vanaf €60 en kunnen oplopen tot €205.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Gellicum met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn eyecatchers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals draaikiepramen, dakramen, ronde ramen, uitzetramen, schuiframen, valramen. Disclaimer: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven beginnen bij €450. Voor dure modellen kun je rekenen op €850.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Gellicum bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Er zijn diverse modellen: hordeur, lamellenhor, voorzethor, rolhor, inzethor, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt je dan beter verdiepen in een combinerende duo-plissé hor. Dit model houdt kleine dieren tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De kostprijzen starten bij om en nabij de €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €550.

 • Breed inzetbaar: valraam, uitzetraam, tuimelraam, draairaam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke kamer

Snel een aanbieding van professionele winkels

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende onderdelen: het soort model, de materiaalsoort, de maximale lengte en de bedieningsopties. In het overzicht hierna vergelijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Gellicum in juli 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€800 – €2000
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€390 – €1400
Screens100 cm – 300 cm breed€245 – €975
Rolluik1 – 4 meter breed€330 – €1300
RolgordijnTot 300 cm breed€60 – €140
Lamellen150 x 100 cm€75 – €200
Jaloezieën150 x 180 cm€65 – €280
Plisségordijnen150 cm breed€115 – €350
Verwachte kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een groot assortiment. Iedere leverancier heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Gellicum. Hierna vergelijk je uitleg over de grootste merken. Daarmee kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Hornbach, Praxis, Karwei en Bol.com, Wehkamp, Kwantum, FonQ, Formido.
 • Andere merken: Roma, Weinor, Bece, Husol, Toppoint, Novoferm en Dickson, Milano, Swela, Lumenguard, Copaco, Schlappi.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij West Betuwe

Goedkope zonwering kopen in Gellicum? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna bekijk je namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kunnen ze je advies geven. Op deze site ontdek je ook installateurs en bedrijven in Acquoy, Rumpt en Rhenoy.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met de stijl van de kamer. We delen nu de meest praktische soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Men biedt veel modellen buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Rolgordijnen.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is voor mij de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De best passende zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: het soort raam, hoe jouw tuin is ingericht, de staat van de gevels en het kozijn en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te bestellen is in meerdere kleuren, soorten materialen en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Gellicum?

De prijsindicaties van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De huidige onkosten hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €650. Buitenscreens €225 per raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm betaal je al snel €1225. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €600). Een gemiddeld rolluik kost €495. Voor jaloezieën betaal je zo’n €265 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €750). Alternatieve producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €145 op basis van 1 raam). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. type systeem, de afmetingen, de bedieningsopties, materiaaltypes, dessins en installatiekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Gellicum?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Gellicum. In die situaties komt een capabele montagepartner die ieder raam bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de professional de producten op de juiste manier vastzetten. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van uitstekende zonnewering, garantie en service en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang is acceptabel, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (via een mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop, handzender) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij slecht weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De onkosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4155

Plaats een reactie