Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Herwijnen vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Herwijnen? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. De tarieven starten bij zo’n €95,00. Degelijke buitenzonwering zoals een screen is zeer handig om de zon buitenshuis te houden. In veel gevallen biedt een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is in de basis wat betaalbaarder en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel verschillende producten. Via onze site delen we een praktische handleiding waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Op dezelfde wijze geven we een kostenindicatie en een lijst met erkende zonwering specialisten in Herwijnen en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Minder last van inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-herwijnen

Zonnescherm laten plaatsen in Herwijnen

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Herwijnen door een professionele zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel op de goede manier bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met vakmannen in de regio. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraakpreventie, extra schaduw, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Kies bediening

  Kies de gewenste bediening. De eenvoudigste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en leukste oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Herwijnen en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg eventuele spullen al klaar voor de installateurs. De monteur plaatst de screens of gordijnen zoals afgesproken. Toets of het volgens de handleiding is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Herwijnen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Herwijnen is de meest efficiënte manier om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere systemen zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €400 tot wel €2675. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest gekozen systemen.

Tips voor knikarmschermen / terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Met behulp van 2 telescopische knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek op jouw terras. Disclaimer: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De totale investeringen komen uit tussen de €900 en €2100.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is ideaal bij kleinere ramen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €325 – €1200.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Herwijnen komt perfect tot z’n recht als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek bestaat veelal uit polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijsindicaties liggen tussen de €350 tot zo’n €1100.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Eveneens schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 varianten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De kosten komen uit tussen de €340 tot wel €1400 voor rolluiken bestellen in Herwijnen.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Informatie over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van exclusieve woningen. Het levert een bijdrage aan de ambiance van (bedrijfs)panden. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale tarieven komen uit tussen de €650 tot wel €1675.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een comfortabele temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Herwijnen: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hiermee voorkom je dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Tevens is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De kosten variëren tussen de €370 – €875. In het stukje hieronder delen we veel info over de meest bestelde types.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is voordelig, makkelijk te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te koop in oneindig veel designs en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er bestaan verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, elektrische, verduisterende, transparante, waterafstotende en het duo rolgordijn. De onkosten liggen tussen de €50,00 – €155.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Herwijnen: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in verschillende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en rustieke ambiance aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op een tarief van €100 tot €400.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Denk aan een prijskaartje van €62,5 tot €185.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Herwijnen: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel kleuren en materialen zoals o.a. PVC, hout, bamboe, stof, kunststof. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig sfeer, licht en privacy. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie kosten van €72,5 tot +/- €210.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals hout, stof, kunststof, pvc, bamboe. Praktisch voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €180.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Herwijnen vakkundig gemonteerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn ambachtelijke modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn exclusief, ze zijn overal toepasbaar en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, valramen, dakramen, vaste ramen, ronde ramen, schuiframen. Noemenswaardig: shutters vergen een behoorlijke investering. De onkosten starten bij gemiddeld €420. Voor luxe versie moet je rekening houden met €960.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Herwijnen bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, voorzethor, rolhor, plissé hor, hordeur, lamellenhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Er bestaat ook een intelligente duo-plissé hor. Deze beschermt tegen muggen en vliegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €70 en kunnen oplopen tot €800.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, vast raam, draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam, schuifraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor elke smaak

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal zaken: het type model, de materiaalsoort, het inmeten (afmetingen) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hieronder tonen wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Herwijnen in juli 2024.

Soort zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€835 – €2100
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€370 – €1600
Screenstot 400 cm breed€270 – €1125
Rolluik2 – 4 meter breed€285 – €1275
Rolgordijn100 x 150 cm€45 – €170
Lamellen200 x 200 cm€80 – €195
Jaloezieën100 x 130 cm€70 – €220
Plisségordijnen160 cm breed€105 – €300
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Gelderland.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een uitstekend aanbod. Elke leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Herwijnen. In het volgende schema vind je een aanvulling op de grootste merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Praxis, Hubo, Hornbach en Wehkamp, Kwantum, Formido, FonQ, Bol.com.
 • Andere merken: Deponti, Novoferm, Husol, Bece, Toppoint, Weinor & Sunway, Lumenguard, Dickson, Milano, Swela, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij West Betuwe

Goedkope zonwering kopen in Herwijnen? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hieronder verstrekken we contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform vergelijk je ook installateurs en shops in Deil, Hellouw en Heukelum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke gevel heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We geven nu een toelichting op de meest praktische binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. Men verkoopt verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Klik eventueel direct verder naar: Knikarmscherm.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De juiste zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw specifieke wensen en natuurlijk jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het verkrijgbaar is in oneindig veel kleuren, soorten materialen en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, brengt significante verkoeling, maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Herwijnen?

De prijsindicaties van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €650. Zonnescreens €200 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm betaal je om en nabij de €1025. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €750). Een handmatig-rolluik kost €495. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €295 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €845). Voordelige soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €125 per raampartij). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, materiaalgebruik, kleuren en montagetarieven.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Herwijnen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Herwijnen. In dat geval komt in capabele monteur die de raampartij goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een expert de zonwering volgens de documentatie ophangen. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van efficiënte zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we de normale handbediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig systeem met slinger of band is voldoende, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, handzender, mobiele app, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon gaat schijnen zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & schermen liggen rond de €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4170, 4171

Plaats een reactie