Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Waardenburg vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Waardenburg? Zonwering is er voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €65,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is zeer handig om zonnewarmte buiten te houden. Eveneens geeft een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen kan je kopen voor een lagere prijs en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben tientallen afzonderlijke soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een praktische keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Bovendien verstrekken we gemiddelde kosten en een tabel met diverse zonwering specialisten in Waardenburg (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-waardenburg

Zonnescherm laten plaatsen in Waardenburg

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Waardenburg via een regionale zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat de installatie op de juiste wijze opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website vind je gemakkelijk bedrijven in de regio. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Opties voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en leukste optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Waardenburg en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het installatiebedrijf. De vakman plaatst het uitvalscherm of gordijnen zoals afgesproken. Ga altijd na of het product goed is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Waardenburg

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Waardenburg is het meest geschikt om warmte in huis te voorkomen. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Enkele artikelen zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze vormen en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 tot zo’n €2725. In het volgende hoofdstuk geven we een toelichting op de meest verkochte systemen.

Details over knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Met behulp van de speciale knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven op jouw terras. Belangrijk: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De totale investeringen liggen zo tussen de €925 en €2050.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om om zonlicht te beperken. Je krijgt hierdoor plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Erg handig bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 tot €1225.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Waardenburg biedt je design rolluiken voor als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het wordt gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Belangrijk: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De tarieven bedragen tussen de €350 tot €1175.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. Er zijn 3 keuzes: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €260 tot €1325 voor rolluiken bestellen in Waardenburg.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij sfeervolle woningen. Ze hebben invloed op het karakter van van (bedrijfs)panden. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De prijzen liggen zo tussen de €630 en €1875.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aantrekkelijke temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Waardenburg: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit beperkt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Bovendien kan het ook echt een eyecatcher zijn. Goed om te weten: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven schommelen tussen de €300 en €925. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke opties.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, simpel zelf te plaatsen, simpele bediening en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen worden aangeboden in velerlei prints en kleuren. zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn allerlei soorten zoals transparante, elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende, verduisterende, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De prijzen variëren tussen de €55,00 en €185.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Waardenburg: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in uiteenlopende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en unieke ambiance aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie prijsindicaties van €100 tot wel €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. In de winkel vind je meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Raambekleders werken met prijzen van €60 tot zo’n €170.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Waardenburg: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit mega veel systemen en materialen als bamboe, stof, hout, kunststof, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval en privacy. Niet vergeten: je moet ze regelmatig afstoffen. Houd rekening met prijsindicaties van €65 tot €280.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. hout, bamboe, stof, pvc, kunststof. Perfect voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een modern en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kosten beginnen bij €55. Voor luxe versie moet je rekening houden met €210.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Waardenburg vakkundig gemonteerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze zijn overal toepasbaar en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen, dakramen. Disclaimer: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De tarieven starten bij om en nabij de €450. Voor dure modellen kun je rekenen op €930.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Waardenburg zorgen voor frisse lucht in huis en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, plissé hor, rolhor, lamellenhor, hor met scharnier, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen beginnen bij circa €85. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €550.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, draairaam, draai-kiepraam, schuifraam, tuimelraam, valraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke woning

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei onderdelen: het soort systeem, het gewenste materiaal, het inmeten (afmetingen) en de bediening. In de onderstaande tabel delen we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Waardenburg in april 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€845 – €2100
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€380 – €1375
Screens300 cm – 400 cm breed€270 – €1025
Rolluik3 – 4 meter breed€320 – €1200
Rolgordijntot 2 meter breed€80 – €155
Lamellen200 x 250 cm€55 – €200
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €240
Plisségordijnen100 x 220 cm€125 – €370
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Gelderland.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je kunt kiezen. Elke montagepartner heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Waardenburg. In het volgende schema bekijk je details over de beste verkochte merken. Op basis daarvan kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Praxis, IKEA, Karwei & Wehkamp, Formido, FonQ, Leen Bakker, Kwantum.
 • Bekijk ook: Toppoint, Weinor, Roma, Deponti, Husol, Novoferm en Swela, Schlappi, Milano, Dickson, Sunway, Lumenguard.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij West Betuwe

Goedkope zonwering kopen in Waardenburg? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hierna verstrekken we bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site vind je ook montagebedrijven en verkopers in Hellouw, Neerijnen en Haaften.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met de stijl van de woning. We informeren je graag verder over de meest gekochte zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het huidige assortiment bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Buitenjaloezieën.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en je budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in velerlei kleuren, prints en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Waardenburg?

De verwachte prijzen van zonwering wisselen enorm. De normale kosten bieden we hierna aan. Markiezen kosten zo’n €600. Zonnescreens €265 per raam. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm betaal je om en nabij de €1200. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €600). Een gemiddeld rolluik kost €495. Voor jaloezieën betaal je zo’n €265 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €750). Budget opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €110 per raampartij). De totale investeringen worden beïnvloed door: type systeem, het inmeten (afmetingen), handmatige of elektrische bediening, het materiaal, motiefjes en montage.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Waardenburg?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van montage en inmeetservice in Waardenburg. Dan komt er een gespecialiseerde monteur die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de professional het model op de juiste wijze monteren. Zo heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Kies jij voor de normale handbediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige zonwering met slinger of band werkt in de basis mooi, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon hevig schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De tarieven van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4180, 4181

Plaats een reactie