Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Dreumel vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Dreumel? Zonwering heb je voor buiten en binnen en kan je al kopen vanaf €77,50. Goede buitenzonwering als een screen is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is minder duur en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je tientallen afzonderlijke producten. Op dit portaal vind je een uitgebreide uitleg waarin we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop delen we een kostenindicatie en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Dreumel en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-dreumel

Zonnescherm laten plaatsen in Dreumel

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Dreumel via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent er dan zeker van dat het systeem volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk specialisten in de regio. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraakpreventie, extra schaduw, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en leukste oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Dreumel en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de montagepartner. De vakman hangt het zonneschermen of de vouwgordijnen zoals besproken. Toets of alles juist is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Dreumel

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Dreumel is ideaal om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige opties zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €225 – €2525. In onderstaande alinea behandelen we de meest populaire oplossingen.

Het kopen van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via de twee knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek bij het raam. Noemenswaardig: het scherm kan kapot waaien bij wind. De tarieven komen uit tussen de €850 tot wel €2100.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Bestellen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte kosten komen uit tussen de €350 en €1325.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Dreumel is een uitstekende keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale tarieven schommelen tussen de €375 en €1100.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Te integreren in het kozijn.

Genieten van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en hebben een isolerende werking. Daarbij houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte prijzen liggen tussen de €360 tot wel €1300 voor rolluiken bestellen in Dreumel.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij huizen van begin 1900. Ze hebben invloed op het karakter van van het pand. Behalve dit model heb je ook het klapmodel en het petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte prijzen liggen tussen de €630 – €1900.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een aangename temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Dreumel: alle soorten voor binnen op een rij

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Via raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Evenzeer brengt het extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten komen uit tussen de €390 tot €925. In deze koopgids lees je informatie over de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, snel en simpel te monteren, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je bestellen in verscheidene kleurtjes en motiefjes zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt allerlei soorten zoals verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende, transparante en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen zo tussen de €47,50 en €160.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Dreumel: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Aanbod in interessante stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en rustieke ambiance aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie kosten van €105 tot €425.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je kunt kiezen uit velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan onkosten van €62,5 tot wel €155.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Dreumel: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je in verschillende standen kunt zetten met een handig koord of ketting. Je kunt een selectie maken uit tientallen soorten en materialen als onder andere bamboe, hout, kunststof, aluminium, PVC. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan kosten van €82,5 oplopend tot €270.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals stof, pvc, hout, aluminium, kunststof. Handig voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €180.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Dreumel op maat geproduceerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg gewild, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, valramen. Let op: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €490. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €950.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Dreumel zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, rolhor, inzethor, lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: een hor is niet zonwerend. Wel zit er in het assortiment een combinerende duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsindicaties starten vanaf €85 en lopen op tot €575.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, draairaam, tuimelraam, schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Vind de perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden gecalculeerd via diverse onderdelen: het type systeem, het soort materiaal, de grootte van het systeem en handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder vergelijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Dreumel in juni 2024.

Zonwering typeAfmetingVerwachte kosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€830 – €2275
Uitvalschermtot 5 meter breed€360 – €1400
Screens300 cm – 400 cm breed€270 – €1050
Rolluik1 – 4 meter breed€280 – €1325
Rolgordijn200 x 60 cm€50 – €175
Lamellen200 x 200 cm€60 – €210
Jaloezieën150 x 100 cm€70 – €250
Plisségordijnen110 cm breed€115 – €310
Verwachte tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die goede producten en service leveren. Elke aanbieder heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Dreumel. In het schema hieronder bieden wij uitleg over de meest verkochte merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Hornbach, Praxis, Gamma en Leen Bakker, Formido, Kwantum, Wehkamp, FonQ.
 • Bekijk ook: Toppoint, Deponti, Weinor, Novoferm, Husol, Roma & Schlappi, Swela, Milano, Lumenguard, Copaco, Sunway.

Zonwering experts in de buurt van West Maas en Waal

Goedkope zonwering kopen in Dreumel? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In de volgende tabel bekijk je namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Vervolgens kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website ontdek je ook installateurs en verkopers in Leur, Heerewaarden en Hernen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op de individuele ruimte. We gaan nu verder in op de meest praktische binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Bezoek ook onze pagina over: Houten jaloezieën.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De perfecte zonnewering voor jouw situatie realiseer je door te kijken naar: de benodigde afmetingen, hoe je tuin ligt, de stijl van de woning en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het handige aan binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in meerdere kleuren, modellen en prijscategorieën. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, zorgt voor net wat meer schaduw, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Dreumel?

De onkosten voor zonwering zijn voor iedereen anders. De geschatte onkosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €600. Screens €210 op basis van 1 raam. Bij een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1000. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €675). Een handmatig-rolluik kost €500. Voor jaloezieën betaal je zo’n €275 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €805). Budget opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €100 per raam / kozijn). De totale bedragen worden beïnvloed door: de gekozen constructie, het inmeten (afmetingen), bediening, materiaaltypes, motiefjes en montagekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Dreumel?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Dreumel. In dat geval komt in gespecialiseerde montagepartner die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de montagepartner de producten op de juiste manier aanbrengen. Op die manier geniet je van effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig zonnescherm met stang of band werkt in de basis mooi, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (handzender, afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In de zomerperiode met warm zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De onkosten van smart rolluiken en screens liggen rond de €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6620, 6621

Plaats een reactie