Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Boschoord vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Boschoord? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. De tarieven starten bij zo’n €50,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is zeer handig om de zon buitenshuis te houden. Eveneens creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Winkels verkopen tegenwoordig enorm veel verschillende combinaties. Op dit portaal delen we een uitgebreid advies waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij verstrekken we een indicatie van de kosten en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Boschoord en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-boschoord

Zonnescherm laten plaatsen in Boschoord

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Boschoord middels een regionale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie degelijk vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je snel leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van het gewenste model. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Zoals achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en gebruiksvriendelijkste keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Boschoord en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de specialisten. De installateur installeert het zonneschermen of de plissés op de gewenste manier. Test of alles juist is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Vaak bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonnewering offertes vergelijken

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Boschoord

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Boschoord is zeer handig om je woning wat te verkoelen. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Bekende systemen zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende prints en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 tot wel €2650. In de koopgids hierna leggen we alles uit over de meest handige producten.

Het gemak van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. D.m.v. de vaste knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hierdoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw in de tuin. Disclaimer: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte tarieven liggen tussen de €875 t/m €2225.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Laten monteren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Veel gekozen bij grotere ramen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten variëren tussen de €450 en €1350.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Boschoord is een prima keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. De screendoeken bestaan uit polyestervezels of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Disclaimer: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven bedragen tussen de €375 tot wel €1025.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Bovendien houden ze inbrekers buiten de deur. Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De tarieven liggen zo tussen de €310 – €1500 voor rolluiken bestellen in Boschoord.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Genieten van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassiek getinte huizen. Ze dragen bij aan de uitstraling van woningen. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De kosten liggen zo tussen de €730 tot wel €1975.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aangename temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Boschoord: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Vaak zorgt het voor meer sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven liggen zo tussen de €310 en €825. In het boxje hieronder lees je informatie over de meest gekozen systemen.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, snel en simpel te monteren, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen worden aangeboden in tientallen kleurtjes en motiefjes zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, elektrische, transparante en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen variëren tussen de €60,00 en €175.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Boschoord: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en huiselijke uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Verwacht een prijs van €115 tot zo’n €400.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden veel variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met kosten van €65 tot €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Boschoord: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een handig koord of ketting. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel kleuren en materialen zoals o.a. aluminium, PVC, stof, bamboe, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig sfeer, licht en privacy. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie een prijs van €85 tot zo’n €250.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, pvc, bamboe, stof, hout. Handig voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijzen beginnen bij zo’n €85. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €205.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Boschoord voor je huis

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke systemen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn uniek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, valramen, dakramen, ronde ramen, schuiframen, uitzetramen. Disclaimer: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kosten beginnen bij circa €410. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €850.

 • Duurzaam product.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Boschoord bieden frisse lucht in de woning en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, plissé hor, lamellenhor, rolhor, inzethor, hor met scharnier. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit model houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kosten starten bij gemiddeld €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, schuifraam, draairaam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei thema’s: het artikel, type materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de bedieningsopties. In het overzicht hierna bespreken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Boschoord in juni 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 7 meter breed€800 – €2150
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€395 – €1450
Screens2 – 4 meter breed€255 – €1000
Rolluik200 cm – 400 cm breed€325 – €1450
Rolgordijntot 3 meter breed€50 – €175
Lamellen100 x 250 cm€60 – €210
Jaloezieën100 x 130 cm€65 – €210
Plisségordijnen200 cm breed€125 – €360
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Drenthe.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je kunt kiezen. Elke aanbieder heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Boschoord. Hierna bespreken we een aanvulling op de beste verkochte merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Praxis, Gamma, Hubo en Wehkamp, Kwantum, Formido, Leen Bakker, Bol.com.
 • Andere merken: Bece, Deponti, Novoferm, Weinor, Husol, Toppoint & Dickson, Lumenguard, Swela, Copaco, Sunway, Schlappi.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Westerveld

Goedkope zonwering kopen in Boschoord? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hierna verstrekken we bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website check je ook montagebedrijven en verkooppunten in Nijensleek, Oosterstreek en Wilhelminaoord.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke kamer heeft weer andere vitrage nodig die rijmt met jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de meest ideale zonwering voor buiten en binnen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Rolluiken.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De beste zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw woonsituatie en je financiële middelen. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in meerdere kleuren, dessins en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Boschoord?

De kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard kosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €575. Zonnescreens €250 per raampartij. In het geval van een zonnescherm betaal je al snel €1225. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €750). Een instap-rolluik kost €460. Voor jaloezieën betaal je zo’n €290 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €760). Alternatieve opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €110 per kozijn). De totale investeringen zijn afhankelijk van; de gewenste producten, het formaat, soort bediening, het soort materiaal, kleuren en montage.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Boschoord?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in Boschoord. Hierbij komt een deskundige montagepartner die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner het zonnescherm op de juiste wijze bevestigen. Dankzij deze service geniet je altijd van efficiënte zonnewering, een gunstige garantieperiode en ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis kennen we handmatige bediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met stang of band werkt prima, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar, handzender) maakt het mogelijk dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorkomt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De onkosten van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8387

Plaats een reactie