Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wapse vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Wapse? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en is er al vanaf €67,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm werkt erg goed om zonnestralen te weren. Eveneens realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er bestaan enorm veel verschillende combinaties. Via deze website bieden we een praktische keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Bovendien delen we gemiddelde kosten en een lijst met diverse zonwering specialisten in Wapse en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-wapse

Zonnescherm laten plaatsen in Wapse

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Wapse middels een betrouwbare zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent dan verzekerd dat alles juist aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je gemakkelijk leveranciers uit de buurt. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je welk type product aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Opties voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en innovatiefste manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Wapse en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de specialisten. De montage-specialist installeert het knikarmscherm of de lamellen zoals besproken. Toets of alles juist is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonnewering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Wapse

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Wapse wordt gekocht door mensen om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Diverse modellen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in velerlei prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €200 – €2525. In het stukje hierna behandelen we de meest verkochte producten.

Kosten en pluspunten van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Met behulp van de slimme knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Dankzij dit systeem is de ruimte vrij toegankelijk en geniet je van een fijne schaduwplek in de tuin. Disclaimer: het systeem moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte kosten bedragen tussen de €875 – €2075.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Tips voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het geeft veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een vaak gekozen optie bij grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte tarieven schommelen tussen de €425 tot €1225.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Wapse is een goed alternatief als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. De doeken worden gefabriceerd van vezels van polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte kosten komen uit tussen de €325 tot wel €1025.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra pluspunt houden ze inbrekers buiten de deur. We onderscheiden 3 toepassingen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale prijzen liggen zo tussen de €290 t/m €1475 voor rolluiken bestellen in Wapse.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Het kopen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van monumenten. Het levert een bijdrage aan de sfeer van woonhuizen. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De normale tarieven bedragen tussen de €650 tot €1825.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aantrekkelijke temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Wapse: alles over inmeten en ophangen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Soms kan het ook echt een eyecatcher zijn. Handig om te noemen: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De onkosten liggen tussen de €380 en €850. In deze koopgids geven we een toelichting op de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is betaalbaar, simpel te monteren, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in diverse kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze verkopen verschillende types zoals waterafstotende, elektrische, lichtdoorlatende, transparante, kiepkantelraam, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De prijzen liggen tussen de €50,00 – €185.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Wapse: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Te koop in prachtige stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en brocante uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met een prijs van €110 tot zo’n €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Simpel onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Verwacht een kostenplaatje van €47,5 tot €165.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Wapse: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of band. Leveranciers bieden gigantisch veel vormen en materialen als bamboe, aluminium, kunststof, stof, hout. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan prijzen van €85 tot zo’n €280.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals kunststof, stof, bamboe, aluminium, pvc. Handig voor imposante / grote ramen en bij een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De tarieven beginnen bij circa €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €190.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Wapse in alle vormen en maten

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, ronde ramen, schuiframen, valramen, uitzetramen, dakramen. Aankooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De onkosten starten bij gemiddeld €410 en kunnen oplopen tot €950.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Wapse bieden frisse lucht in de woning en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, rolhor, voorzethor, plissé hor, hor met scharnier, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je zou kunnen informeren naar een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De investeringen starten bij om en nabij de €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €725.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, schuifraam, valraam, vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De perfecte raamdecoratie voor elk raam of deur

Gratis een aanbieding van regionale montagebedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn afhankelijk van een aantal aspecten: het type model, de materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het volgende blokje tref je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Wapse in juni 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€855 – €2000
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€390 – €1375
Screens2 – 4 meter breed€245 – €1100
Rolluik300 – 400 cm breed€305 – €1375
Rolgordijntot 2 meter breed€60 – €155
Lamellen200 x 180 cm€65 – €205
Jaloezieën100 x 250 cm€60 – €200
Plisségordijnen100 x 130 cm€125 – €360
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Drenthe.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Elke montagepartner heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Wapse. In de volgende tabel bekijk je details over de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Gamma, IKEA, Hornbach & Formido, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, FonQ.
 • Andere merken: Roma, Bece, Husol, Weinor, Novoferm, Deponti & Copaco, Sunway, Lumenguard, Swela, Schlappi, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Westerveld

Goedkope zonwering kopen in Wapse? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de onderstaande tabel bespreken we namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze website bekijk je ook fabrikanten en shops in Havelterberg, Dieverbrug en Uffelte.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke woning heeft weer andere vitrage nodig die matcht met de individuele ruimte. We gaan nu verder in op de meest bestelde binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Zonnescherm.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering in jouw individuele situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de benodigde afmetingen, de ligging van de tuin, jouw woonsituatie en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in diverse kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Wapse?

De uitgaven voor zonwering zijn weer anders per woning. De normale onkosten hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €550. Buitenscreens €215 per raam. Kies je voor een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1100. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €625). Een normaal rolluik kost €450. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €290 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €765). Voordelige keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €125 per kozijn). De totale bedragen worden beïnvloed door: het product, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, kleur en installatiewerk.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Wapse?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Wapse. Dan komt er een lokale montagepartner die de raampartij goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de montagepartner het systeem op de juiste manier installeren. Dankzij de montageservice profiteer je van ideale zonnewering, een gunstige garantieperiode en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Wil jij een de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig systeem met stang of band is op zich ok, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, handzender, mobiele app, draaiknop) maakt het mogelijk dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorbreekt gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7983

Plaats een reactie