Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Havelterberg vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Havelterberg? Zonwering is er voor binnen en buiten en regel je al vanaf €55,00. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Eveneens creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is doorgaans wat voordeliger en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit enorm veel diverse producten. Via onze site check je een praktische handleiding waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Op dezelfde wijze doorzoek je de geschatte kosten en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Havelterberg en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-havelterberg

Zonnescherm laten plaatsen in Havelterberg

Wil jij het laten monteren door een vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Havelterberg door een regionale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat de installatie juist geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je heel eenvoudig specialisten in de gemeente. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de shutters. Belangrijke functies zijn: verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het systeem. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en meest gebruiksvriendelijke keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  De details van het project ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Havelterberg en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor de monteurs. De professional hangt het terrasscherm of de lamellen zoals besproken. Test of het product goed is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Havelterberg

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Havelterberg is praktisch om warmte in huis tegen te gaan. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele modellen zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €400 – €2550. In het volgende hoofdstuk lees je informatie over de meest populaire types.

Koopgids knikarmschermen / terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Door middel van 2 knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Daardoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek bij het raam. Noemenswaardig: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte prijzen bedragen tussen de €925 – €2125.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Effecten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor plaatselijk veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Het is ideaal bij vaste ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte kosten liggen tussen de €475 – €1200.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Havelterberg biedt je design rolluiken voor als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek wordt samengesteld met vezels van polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De tarieven liggen tussen de €300 tot zo’n €1025.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

De beste rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra pluspunt schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijsindicaties komen uit tussen de €260 t/m €1425 voor rolluiken bestellen in Havelterberg.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Koopgids markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Dit is een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij klassieke woningen. Ze geven een boost aan de uitstraling van het huis. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De tarieven variëren tussen de €690 en €1625.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aantrekkelijke temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Havelterberg: alle mogelijkheden voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt waardoor het aangenaam koel blijft. Daarnaast heeft het ook een decoratieve functie. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De kosten schommelen tussen de €350 en €925. In het onderstaande stuk geven we een toelichting op de meest interessante types.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, gemakkelijk te monteren, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in praktisch alle soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze verkopen allerlei types zoals waterafstotende, dakraam, transparante, kiepkantelraam, elektrische, verduisterende en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen schommelen tussen de €50,00 en €165.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Havelterberg: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Verkrijgbaar in prachtige stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en karaktervolle uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €95 tot wel €350.

 • Voor een knus interieur.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. De bediening is erg simpel en ze zijn erg zonwerend. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Raambekleders bieden velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €60 tot €175.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Havelterberg: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of ladderband. Het aanbod bestaat uit tientallen modellen en materialen zoals o.a. stof, aluminium, hout, bamboe, kunststof. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging de lichtinval en privacy. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht een tarief van €65 tot €250.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals kunststof, aluminium, bamboe, hout, pvc. Perfect voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een modern en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €195.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Havelterberg op maat gemaakt

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn eyecatchers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, valramen, uitzetramen, schuiframen, draaikiepramen, dakramen. Belangrijk: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €490 en kunnen oplopen tot €850.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Havelterberg zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: rolhor, lamellenhor, hordeur, inzethor, voorzethor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Je zou kunnen informeren naar een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen en vliegen tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kosten beginnen bij €87,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €775.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, draairaam, valraam, schuifraam, tuimelraam, vast raam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De leukste raamdecoratie voor elke kamer

Direct meerdere aanbiedingen op de mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden berekend door te kijken naar diverse zaken: het artikel, het gewenste materiaal, de maximale lengte en handmatige of elektrische bediening. Hierna vind je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Havelterberg in juni 2024.

Zonwering systeemAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€860 – €2225
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€380 – €1425
Screenstot 400 cm breed€245 – €1150
Rolluik300 – 450 cm breed€305 – €1200
Rolgordijn150 x 250 cm€65 – €140
Lamellen150 x 100 cm€45 – €200
Jaloezieën100 x 220 cm€75 – €280
Plisségordijnen100 x 150 cm€125 – €350
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Drenthe.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die het overwegen waard zijn. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Havelterberg. In de tabel hierna bieden wij informatie over de grootste merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Gamma, Praxis, IKEA en Bol.com, Kwantum, Leen Bakker, FonQ, Formido.
 • Andere merken: Novoferm, Weinor, Toppoint, Roma, Deponti, Husol & Lumenguard, Copaco, Milano, Sunway, Swela, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Westerveld

Goedkope zonwering kopen in Havelterberg? Meer informatie over een goed zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende schema bieden wij contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Soms kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site kom je ook in contact met leveranciers en verkopers in De Schiphorst, Uffelte en Havelte.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om passende vitrage die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We geven je nu een verdieping in de meest gekozen binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden verschillende type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten plaatsen. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenzonwering.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De juiste zonnewering hangt af van de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de kozijnen (kunststof / hout) en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, modellen en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Havelterberg?

De verwachte kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte investeringen tref je hierna. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €725. Screens €265 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1175. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €800). Een standaard rolluik kost €500. Voor jaloezieën betaal je zo’n €260 per raampartij. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €790). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €140 op basis van 1 raam). De totale tarieven hangen af van: het model, het inmeten (afmetingen), elektrische of handmatige bediening, het materiaal, kleur en montagekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Havelterberg?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage en inmeetservice in Havelterberg. Er komt dan een deskundige monteur die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional het zonnescherm op de juiste manier ophangen. Op die manier profiteer je van uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige bediening met slinger of band is voldoende, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon op het raam schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7974

Plaats een reactie