Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Boijl vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Boijl? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €70,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is praktisch om zonnestralen te weren. Daarbij biedt een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit ontzettend veel diverse systemen. Via onze site bieden we een uitgebreide keuzehulp waar we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien verstrekken we een indicatie van de kosten en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Boijl en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-boijl

Zonnescherm laten plaatsen in Boijl

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Boijl middels een professionele zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent dan verzekerd dat het geheel goed aangesloten wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je razendsnel experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest comfortabele keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Boijl en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. De monteur plaatst het uitvalscherm of de duettes op de afgesproken plekken. Toets of alles juist is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Soms kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Boijl

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Boijl is heel erg handig om je woning wat te verkoelen. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige varianten zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel dessins en groottes. De kosten variëren tussen de €225 en €2625. In onderstaande alinea behandelen we de meest handige producten.

Laten monteren van knikarmschermen & terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Met behulp van de slimme knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Dankzij dit systeem is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Let op: dit model kan kapot waaien bij wind. De onkosten schommelen tussen de €850 tot €2100.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het realiseert voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Erg handig bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €425 – €1325.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Boijl is een uitstekende keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. Het materiaal acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De verwachte kosten komen uit tussen de €325 – €1175.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Te integreren in het kozijn.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. En dat is niet vreemd: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De kosten bedragen tussen de €260 tot €1500 voor rolluiken bestellen in Boijl.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij luxe huizen. Ze beïnvloeden de sfeer van het huis. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De kosten komen uit tussen de €630 tot zo’n €1975.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een goede temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Boijl: alle soorten voor binnen op een rij

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Eveneens haal je hiermee extra sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven variëren tussen de €330 – €925. In het onderstaande stuk vind je info, kosten en voordelen van de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is voordelig, gemakkelijk zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in velerlei soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er bestaan diverse modellen zoals elektrische, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, verduisterende, transparante, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties schommelen tussen de €57,50 – €175.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Boijl: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Te bestellen in uiteenlopende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een speelse en huiselijke uitstraling aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie prijzen van €115 tot €375.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Ze verkopen velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan een prijs van €57,5 tot €175.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Boijl: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel systemen en materialen als bijv. aluminium, stof, hout, PVC, kunststof. Door de houten jaloezieën kies je zelf de lichtinval en privacy. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Houd rekening met een kostenplaatje van €82,5 tot wel €280.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals pvc, bamboe, hout, stof, kunststof. Perfect voor grote ramen en matchen goed met een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten starten bij om en nabij de €80 en kunnen oplopen tot €180.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Boijl op maat

Shutters zijn populaire binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn exclusief, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, valramen, schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen, dakramen. Let op: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten beginnen bij €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €880.

 • Duurzaam product.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Boijl bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, inzethor, hordeur, rolhor, voorzethor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een speciale duo-plissé hor. Deze variant houdt ongedierte tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €72,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €800.

 • Te monteren op: vast raam, tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam, valraam, schuifraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen op de mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende thema’s: het soort systeem, de materiaalkeuze, het formaat en handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder vind je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Boijl in juni 2024.

Zonwering systeemGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€800 – €2375
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€395 – €1275
Screens200 cm – 400 cm breed€265 – €1100
Rolluik2 – 4 meter breed€315 – €1350
Rolgordijntot 3 meter breed€55 – €170
Lamellen250 x 250 cm€60 – €200
Jaloezieën100 x 220 cm€70 – €230
Plisségordijnen150 cm breed€105 – €360
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met allemaal een uniek aanbod. Iedere leverancier heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Boijl. In het overzicht hierna vind je een toelichting op de beste verkochte merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Karwei, Praxis, Hubo en Bol.com, Kwantum, Formido, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Overige merken: Husol, Roma, Toppoint, Novoferm, Bece, Weinor en Swela, Lumenguard, Schlappi, Copaco, Sunway, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Weststellingwerf

Goedkope zonwering kopen in Boijl? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de onderstaande tabel vind je namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal check je ook leveranciers en showrooms in Oosterstreek, Vinkega en Zandhuizen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder pand heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op jouw stijl. We delen nu de meest bestelde zonwering voor buiten en binnen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras en Serre
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bekijk snel meer details over: Markiezen.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest optimale zonnewering voor jouw situatie heeft te maken met: de benodigde afmetingen, hoe je tuin gelegen is, de stijl van de woning en natuurlijk jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in verschillende kleuren, modellen en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Boijl?

De prijzen van zonwering wisselen enorm. De standaard prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €650. Buitenscreens €220 per raampartij. Kies je voor een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1225. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €725). Een standaard rolluik kost €465. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €270 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €780). Overige binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €130 per raam). De totale investeringen zijn afhankelijk van; het type / model, het inmeten (afmetingen), de keuzes in bediening, de materiaalsoort, prints en montage.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Boijl?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage en inmeetservice in Boijl. In dat geval komt in ervaren vakman die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de vakman de zonwering op de goede manier bevestigen. Met deze klusservice heb je gegarandeerd goede zonnewering, garantie en nazorg en soms een onderhoudsbeurt.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig zonnescherm met slinger of band werkt in de basis mooi, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De tarieven van smart rolluiken & screens liggen rond de €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8392

Plaats een reactie