Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering De Blesse vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in De Blesse? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Je laat dit al plaatsen vanaf €95,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest doeltreffend om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Mogelijk realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn immens veel diverse combinaties. Op deze pagina kan je aan de slag met een handige keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarnaast check je gemiddelde tarieven en een tabel met regionale zonwering specialisten in De Blesse en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-de-blesse

Zonnescherm laten plaatsen in De Blesse

Beschik je niet over het juiste gereedschap of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in De Blesse door een erkende zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker alles degelijk aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen in de regio. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, extra schaduw, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Maten doorgeven

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Verduidelijk ook waar het aangebracht moet worden. Zoals plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en meest actuele oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit De Blesse en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor de experts. De montage-specialist monteert het terrasscherm of de lamellen zoals afgesproken. Ga altijd na of alles juist is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang offerte van raambekleders in De Blesse

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering De Blesse is geschikt om de temperatuur in de woning te beperken. Verder geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Enkele modellen zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €275 – €2550. In het stukje hierna beoordelen we de beste producten.

Informatie over knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Door middel van de twee knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hiermee is er een vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw bij het raam. Advies: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €825 en €2050.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

De pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een goede keuze bij hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale prijzen bedragen tussen de €350 – €1200.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in De Blesse is een prima keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek is vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De onkosten bedragen tussen de €225 t/m €1050.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De tarieven bedragen tussen de €300 t/m €1475 voor rolluiken bestellen in De Blesse.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Het gemak van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem met een prachtige uitstraling. In de basis is het een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van brocante woningen. Ze beïnvloeden de authenticiteit van (bedrijfs)panden. Los van het normale model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De prijsindicaties variëren tussen de €690 tot €1625.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aantrekkelijke temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie De Blesse: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Het voorkomt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Evenzeer haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen komen uit tussen de €300 en €925. In het boxje hieronder delen we veel info over de meest gekozen keuzes.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, simpel op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in honderden designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze verkopen verschillende types zoals kiepkantelraam, elektrische, waterafstotende, transparante, verduisterende, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen tussen de €50,00 – €175.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in De Blesse: voor iedereen zelf te installeren.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen bieden een luxe en authentieke ambiance aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Denk aan onkosten van €95 tot €325.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op prijsindicaties van €57,5 tot +/- €185.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën De Blesse: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden ontzettend veel vormen en materialen als bijv. stof, aluminium, bamboe, PVC, hout. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met kosten van €82,5 tot zo’n €270.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals kunststof, pvc, bamboe, aluminium, stof. Handig voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen beginnen bij circa €50 en bedragen voor een luxe model zo’n €210.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in De Blesse vakkundig gemonteerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, dakramen, vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen. Aankooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsindicaties beginnen bij €450 en lopen op tot €880.

 • Duurzaam product.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in De Blesse zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, inzethor, voorzethor, rolhor, hor met scharnier, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen muggen en vliegen maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsverwachtingen starten vanaf €82,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €525.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, vast raam, draairaam, schuifraam, valraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De leukste raamdecoratie voor elke smaak

Gratis een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei thema’s: het soort systeem, type materiaal, de maximale lengte en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het volgende blokje vind je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in De Blesse in juni 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€870 – €2150
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€375 – €1400
Screenstot 4 meter breed€245 – €1025
Rolluik300 – 450 cm breed€285 – €1425
RolgordijnTot 300 cm breed€65 – €170
Lamellen250 x 150 cm€60 – €220
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €220
Plisségordijnen150 x 100 cm€100 – €360
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn tal van merken die goede producten en service leveren. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in De Blesse. Hieronder bieden wij details over de populairste merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Hubo, Gamma, Praxis & Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, Wehkamp, Formido.
 • Overweeg ook: Weinor, Novoferm, Toppoint, Deponti, Bece, Roma en Dickson, Sunway, Copaco, Swela, Milano, Schlappi.

Zoek zonwering experts in de regio Weststellingwerf

Goedkope zonwering kopen in De Blesse? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de volgende tabel tonen wij gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site vergelijk je ook leveranciers en bedrijven in De Hoeve, Blesdijke en Steggerda.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder pand behoeft een vitrage die rijmt met de stijl van de woning. We geven nu een toelichting op de beste buiten- en binnenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Opties voor terras & serre
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er zijn allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Rolgordijnen.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Iedere woning is anders. De juiste zonnewering voor jouw huis kun je uitzoeken aan de hand van: het type raam, de ligging van de tuin, de stijl van de woning en je financiële middelen. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, designs en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in De Blesse?

De prijsindicaties van zonwering zijn voor iedereen anders. De verwachte prijzen hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €750. Screens €280 per raam. In het geval van een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1250. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €825). Een instap-rolluik kost €465. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €290 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €800). Voordelige gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €145 per raam). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de maximale lengte, soort bediening, materiaalgebruik, designs en installatiekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in De Blesse?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in De Blesse. Er komt dan een gespecialiseerde monteur die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de montagepartner de producten op de juiste wijze aanbrengen. Dankzij deze service ben je zeker van uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we de standaard handmatige bediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is voldoende, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorkomt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De onkosten van smart rolluiken & screens beginnen bij €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8397

Plaats een reactie