Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oldeholtpade vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Oldeholtpade? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en is er al vanaf €92,50. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm is het meest doeltreffend om je woning koel te houden. Meestal creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er zijn enorm veel afzonderlijke systemen. Op dit platform kan je aan de slag met een handig stappenplan waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Eveneens bekijk je de huidige tarieven en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Oldeholtpade en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-oldeholtpade

Zonnescherm laten plaatsen in Oldeholtpade

Ben je zelf geen vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Oldeholtpade middels een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent er dan zeker van dat de installatie fatsoenlijk aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het systeem. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of in de badkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en leukste keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Oldeholtpade en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor de vakmannen. De monteur installeert het zonneschermen of de shutters op de afgesproken plekken. Controleer of het volgens de handleiding is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag gratis zonwering offerte op

Inzicht in de kosten van raambekleders in Oldeholtpade

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Oldeholtpade is de meest efficiënte manier om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Sommige artikelen zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei materialen en formaten. De kosten variëren tussen de €350 tot €2675. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest praktische systemen.

Advies over terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Aan de hand van de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft de ruimte gewoon beloopbaar en geniet je van een fijne schaduwplek op jouw terras. Let op: het doek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De tarieven liggen zo tussen de €825 tot €2150.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Offerte voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Erg handig bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De totale investeringen variëren tussen de €300 – €1350.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Oldeholtpade is een goed alternatief als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn eenvoudig schoon te houden. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte tarieven schommelen tussen de €250 tot €1150.

 • Compact en elegant systeem.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Kosten en pluspunten van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De voordelen zijn eindeloos: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt minder last van geluid, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €300 – €1500 voor rolluiken bestellen in Oldeholtpade.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Genieten van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassieke woningen. Ze beïnvloeden een nostalgische uitstraling van de woning. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte kosten liggen tussen de €640 t/m €1800.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een heerlijke temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Oldeholtpade: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Middels raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Ook heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijsindicaties variëren tussen de €340 – €875. In de onderstaande keuzegids bespreken we de veelbesproken mogelijkheden.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, gemakkelijk te installeren, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je bestellen in tientallen kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze verkopen allerlei soorten zoals waterafstotende, verduisterende, transparante, dakraam, elektrische, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen tussen de €60,00 tot €150.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oldeholtpade: voor iedereen zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in verschillende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en authentieke uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Denk aan een prijs van €110 tot wel €300.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Goed te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Houd rekening met tarieven van €55 tot wel €160.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Oldeholtpade: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. In het assortiment zitten tientallen vormen en materialen als bijvoorbeeld kunststof, stof, bamboe, aluminium, hout. Via de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor sfeer, licht en privacy. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht tarieven van €65 tot zo’n €270.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. kunststof, stof, aluminium, bamboe, pvc. Ideaal voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kosten starten bij om en nabij de €65 en lopen op tot €175.

 • Van elegant tot robuust.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Oldeholtpade op maat

Shutters zijn houten binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn eyecatchers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze zijn overal toepasbaar en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen, uitzetramen, dakramen. Kooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De tarieven starten bij om en nabij de €490. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €930.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Oldeholtpade zorgen voor ventilatie in huis en blokkeren de toegang voor insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, inzethor, voorzethor, plissé hor, hor met scharnier, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaal duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen buiten de deur en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kosten beginnen bij circa €70 en lopen op tot €725.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam, valraam, uitzetraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei opties: het type product, materiaalgebruik, de grootte van het systeem en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hierna tref je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Oldeholtpade in juni 2024.

Type zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€875 – €2125
Uitvalschermtot 4 meter breed€375 – €1525
Screenstot 4 meter breed€280 – €1050
Rolluik300 – 450 cm breed€320 – €1450
Rolgordijntot 2 meter breed€70 – €155
Lamellen180 x 180 cm€75 – €190
Jaloezieën150 x 180 cm€70 – €220
Plisségordijnen180 cm breed€100 – €300
Verwachte prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die goede producten en service leveren. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Oldeholtpade. In de tabel hierna bekijk je uitleg over de meest verkochte merken. Daardoor kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Karwei, Hornbach, Hubo & FonQ, Bol.com, Kwantum, Formido, Wehkamp.
 • Zie ook: Husol, Novoferm, Roma, Bece, Toppoint, Deponti & Copaco, Dickson, Swela, Lumenguard, Sunway, Schlappi.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Weststellingwerf

Goedkope zonwering kopen in Oldeholtpade? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende blokje vergelijk je bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vervolgens kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform kom je ook in contact met montagebedrijven en shops in Haskerdijken, Nijeholtpade en Nieuwebrug.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk kozijn behoeft een vitrage die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de meest handige zonwering voor buiten en binnen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras & Serre
Ook in ons land kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt diverse producten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant: Screens.

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest optimale zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: de benodigde afmetingen, de ligging van je huis, de buitenmuren (kozijnen) en je financiële middelen. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in praktisch alle kleuren, modellen en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, brengt significante verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Oldeholtpade?

De investingen in zonwering zijn weer anders per woning. De normale tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Buitenscreens €220 per kozijn. Kies je voor een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1050. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €725). Een basis rolluik kost €465. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €285 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €780). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €120 per raam). De totale investeringen hangen af van: de gewenste producten, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, materiaalgebruik, dessins en montagekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Oldeholtpade?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Oldeholtpade. In die situaties komt een capabele expert die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur het model degelijk monteren. Dankzij deze service geniet je altijd van uitstekende zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we handbediening, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig model met slinger is werkbaar, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (afstandsbediening, draaiknop, handzender, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij slecht weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In het geval van een felle zon kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen beginnen bij €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8474

Plaats een reactie