Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kamerik vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Kamerik? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Een goedkoop systeem is er al voor €85,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is het meest effectief om zonnewarmte buiten te houden. In veel situaties realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën is te bestellen voor gunstige prijzen en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er zijn bijzonder veel verschillende oplossing. Op dit portaal kan je aan de slag met een gratis keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Bovendien bekijk je gemiddelde kosten en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Kamerik en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Je behoudt je privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-kamerik

Zonnescherm laten plaatsen in Kamerik

Ben je zelf niet technisch aangelegd of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Kamerik middels een regionale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker het geheel op de juiste manier bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk experts in de gemeente. In de volgende alinea leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm, markiezen of de shutters. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en handigste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Kamerik en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de experts. Het installatiebedrijf installeert het uitvalscherm of de duettes op de afgesproken plekken. Loop na of het product goed is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Kamerik

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Kamerik wordt met name toegepast om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Veel modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende vormen en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €225 – €2650. In het volgende gedeelte lees je informatie over de meest handige toepassingen.

Het gemak van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van twee uitdraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zodoende is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw bij de muren. Noemenswaardig: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte prijzen schommelen tussen de €800 tot wel €2275.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Genieten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om om zonlicht te beperken. Het realiseert veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Veel gekozen bij ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De onkosten schommelen tussen de €375 tot wel €1200.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Bediening met motor is mogelijk.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Kamerik biedt je design rolluiken voor als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het wordt gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De totale investeringen variëren tussen de €350 tot zo’n €1100.

 • De cassette is klein en compact.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Details over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluiddempend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €360 tot zo’n €1425 voor rolluiken bestellen in Kamerik.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij luxe huizen. Het heeft een positief effect op de ambiance van woonhuizen. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €640 en €1725.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een koele temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Kamerik: alle gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijsindicaties liggen zo tussen de €360 en €850. In het gedeelte hieronder leggen we alles uit over de meest populaire keuzes.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze hebben gunstige prijzen, snel en simpel te installeren, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen stel je samen in praktisch alle kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt allerlei soorten zoals waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam, transparante, lichtdoorlatende, verduisterende en het duo rolgordijn. De prijzen liggen zo tussen de €55,00 tot €185.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kamerik: heel simpel zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in allerlei stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en huiselijke uitstraling aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op kosten van €115 tot €375.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Het bedienen gaat middels een koord en het past op bijna ieder raam. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Raambekleders bieden veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €55 tot wel €170.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Kamerik: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit tientallen kleuren en materialen zoals bamboe, PVC, hout, kunststof, stof. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Raambekleders werken met een prijs van €85 tot €210.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten gemaakt van bijv. kunststof, bamboe, aluminium, stof, hout. Toe te passen voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen starten bij om en nabij de €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €185.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Kamerik professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur echt afmaken. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, ronde ramen, valramen, uitzetramen, schuiframen, dakramen. Aankooptip: shutters zijn niet goedkoop! De prijsindicaties starten bij om en nabij de €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €860.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Kamerik bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, rolhor, hor met scharnier, inzethor, voorzethor, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een intelligente duo-plissé hor. Dit model houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties starten vanaf €87,5 en lopen op tot €800.

 • Past op bijna elk type raam: schuifraam, draai-kiepraam, draairaam, vast raam, tuimelraam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Passende raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang verschillende aanbiedingen van regionale montagebedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van meerdere zaken: de productcategorie, de materiaaltypes, de maximale lengte en het soort bediening. Hierna bespreken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Kamerik in juli 2024.

ZonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€820 – €2150
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€360 – €1575
Screens1 – 4 meter breed€240 – €1125
Rolluik3 – 4 meter breed€295 – €1275
Rolgordijntot 3 meter breed€60 – €155
Lamellen200 x 200 cm€60 – €225
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €230
Plisségordijnen150 cm breed€115 – €340
Verwachte kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Utrecht.

Meest gekozen merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers om uit te kiezen. Elk merk heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Kamerik. In de onderstaande tabel bespreken we informatie over de beste verkochte merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Gamma, Karwei, Praxis en FonQ, Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp, Formido.
 • Overweeg ook: Deponti, Husol, Toppoint, Novoferm, Bece, Weinor en Dickson, Swela, Lumenguard, Copaco, Milano, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Woerden

Goedkope zonwering kopen in Kamerik? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hierna verstrekken we bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform check je ook fabrikanten en showrooms in Driebruggen, Zegveld en Waarder.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met jouw interieurstijl. We vertellen graag wat meer over de meest ideale zonwering types voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras of Serre
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten plaatsen. Check ook aanvullende info over: Jaloezieën.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De ideaalste zonnewering voor jouw woning kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, hoe je tuin ligt, de stijl van de woning en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, vormen en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Kamerik?

De investingen in zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte onkosten helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €575. Buitenscreens €205 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1075. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €650). Een handmatig-rolluik kost €490. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €270 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €815). Voordelige gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €140 per raampartij). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, het formaat, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, prints en installatiewerk.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Kamerik?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Kamerik. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele vakman die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur het product fatsoenlijk aanbrengen. Met deze klusservice ben je zeker van correct werkende zonnewering, extra fabrieksgarantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de normale handbediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met een handslinger werkt prima, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon op het raam schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen bedragen zo’n €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3470, 3471

Plaats een reactie