Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Aalst vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Aalst? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €95,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies is praktisch om zonnewarmte buiten te houden. Vaak creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je kunt kiezen uit enorm veel afzonderlijke combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een praktische handleiding waar we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien check je de huidige tarieven en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Aalst en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-aalst

Zonnescherm laten plaatsen in Aalst

Ben jij zelf niet heel erg handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Aalst via een lokale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat de installatie volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je gemakkelijk experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Kies een systeem

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke elementen zijn: een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, de inkijk beperken (privacy), inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De voordeligste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en innovatiefste optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Aalst en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de vakmannen. Het installatiebedrijf levert de screens of gordijnen zoals overeengekomen. Controleer of de totale constructie correct is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Soms is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang offerte van raambekleders in Aalst

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Aalst werkt erg goed om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere toepassingen zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei vormen en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €225 tot wel €2675. In de koopgids hierna behandelen we de meest praktische toepassingen.

Het gemak van knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via de knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en zal het veel schaduw geven op het terras. Disclaimer: het zonnescherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte prijzen bedragen tussen de €925 en €2200.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Investeren in uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een vaak gekozen optie bij kleinere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De tarieven schommelen tussen de €475 tot €1250.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Aalst is een goed alternatief als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek wordt samengesteld met vezels van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht kun je deels naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Let op: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale prijzen variëren tussen de €325 tot wel €1175.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Tips voor rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De voordelen zijn eindeloos: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren ook heel goed. Als extra voordeel biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 modellen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte kosten liggen tussen de €250 en €1500 voor rolluiken bestellen in Aalst.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij rijksmonumenten. Ze hebben invloed op een nostalgische uitstraling van het pand. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte tarieven variëren tussen de €660 tot wel €1750.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een comfortabele temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Aalst: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven komen uit tussen de €370 en €925. In de box hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke producten.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, eenvoudig op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in honderden designs en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er bestaan allerlei soorten zoals waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam, transparante, verduisterende, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De tarieven bedragen tussen de €47,50 en €150.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Aalst: eenvoudig zelf te installeren.
 • Aanbod in allerlei stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en landelijke uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht onkosten van €115 tot zo’n €400.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en ze zijn erg zonwerend. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Raambekleders bieden velerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht een kostenplaatje van €62,5 tot wel €175.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Aalst: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je 2 kanten op kan openzetten met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel vormen en materialen zoals onder andere kunststof, aluminium, stof, PVC, hout. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over de lichtinval en privacy. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan onkosten van €80 tot wel €250.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals bamboe, hout, aluminium, stof, kunststof. Toe te passen voor imposante / grote ramen en matchen goed met een chique en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsindicaties starten vanaf €60. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €175.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Aalst professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn sfeervol, ze maken je woning meer waard en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, ronde ramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen. Belangrijk: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen starten bij gemiddeld €410. Voor luxe versie moet je rekening houden met €950.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Aalst zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, inzethor, voorzethor, rolhor, hor met scharnier, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt je dan beter verdiepen in een combinerende duo-plissé hor. Dit alternatief weert insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kosten starten bij om en nabij de €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €600.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, valraam, vast raam, draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De juiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen per e-mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 zijn afhankelijk van velerlei opties: het type systeem, het materiaal, het formaat en de manier van bedienen. In het volgende schema tref je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Aalst in juli 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€850 – €2125
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€390 – €1450
Screens2 – 4 meter breed€275 – €1150
Rolluik200 cm – 400 cm breed€305 – €1200
Rolgordijn200 x 100 cm€75 – €165
Lamellen100 x 250 cm€45 – €210
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €240
Plisségordijnen170 cm breed€115 – €320
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je overweging mee moet nemen. Iedere leverancier heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Aalst. In het schema hieronder tref je een toelichting op de grootste merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Gamma, Karwei, Praxis & Kwantum, FonQ, Wehkamp, Leen Bakker, Formido.
 • Overige merken: Toppoint, Novoferm, Weinor, Deponti, Roma, Bece en Sunway, Copaco, Lumenguard, Schlappi, Swela, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Zaltbommel

Goedkope zonwering kopen in Aalst? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hieronder vind je bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal ontdek je ook montagebedrijven en verkooppunten in Zuilichem, Gameren en Brakel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We geven nu een toelichting op de meest populaire zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Bekijk snel meer details over: Buitenzonwering.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elk pand is uniek. De best passende zonnewering hangt af van de grootte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), het karakter van jouw huis en jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, vormen en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Aalst?

De kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De normale tarieven helder naast elkaar gezet. Markiezen kosten zo’n €700. Buitenscreens €210 per raam. In het geval van een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1025. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €850). Een standaard rolluik kost €465. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €265 per raampartij. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €760). Voordelige gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €145 per kozijn). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, het soort materiaal, dessins en montagetarieven.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Aalst?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in Aalst. Er komt dan een capabele vakman die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur de zonwering op de juiste manier monteren. Dankzij deze service profiteer je van correct werkende zonnewering, garantie en nazorg en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met stang of band werkt in de basis mooi, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een mobiele app, afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij slecht weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorbreekt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken of schermen liggen rond de €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5308

Plaats een reactie