Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nieuwaal vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Nieuwaal? Zonwering is er voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €55,00. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm werkt erg goed om zonnewarmte buiten te houden. Eveneens creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit de wereld aan afzonderlijke toepassingen. Via onze site doorzoek je een complete gids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens doorzoek je gemiddelde kosten en een tabel met diverse zonwering specialisten in Nieuwaal en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Minder last van inkijk.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-nieuwaal

Zonnescherm laten plaatsen in Nieuwaal

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Nieuwaal via een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent dan verzekerd dat het scherm degelijk opgehangen wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig specialisten die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraken beperken, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en praktische manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Nieuwaal en regio. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. De installateur hangt het uitvalscherm of de plissés op de gewenste manier. Loop na of het netjes is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Nieuwaal

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Nieuwaal wordt gebruikt om de temperatuur in de woning te beperken. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Diverse modellen zoals rolluiken werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel dessins en maten. De kosten variëren tussen de €350 tot zo’n €2900. In het volgende gedeelte behandelen we de meest populaire systemen.

Uitleg over terrasschermen / knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. D.m.v. twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op onder het raam. Advies: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De kosten liggen zo tussen de €875 – €2275.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

De beste uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor vaste ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale prijzen bedragen tussen de €325 tot wel €1225.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Nieuwaal komt perfect tot z’n recht als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. Ze worden vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Let op: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €275 t/m €1050.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze zijn zeer warmtewerend, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra voordeel biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 modellen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De kosten liggen zo tussen de €320 en €1375 voor rolluiken bestellen in Nieuwaal.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Koopgids markiezen

Een markies is een stijlvol systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het systeem bestaat uit een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassiek getinte huizen. Ze geven een boost aan de ambiance van het gebouw. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte kosten komen uit tussen de €660 tot zo’n €1950.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Nieuwaal: alle gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Tevens zorgt het voor meer sfeer in huis. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen schommelen tussen de €360 tot €950. In het stukje hieronder leggen we alles uit over de meest interessante opties.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is voordelig, probleemloos te installeren, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in meerdere designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt verschillende varianten zoals dakraam, transparante, verduisterende, kiepkantelraam, elektrische, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De tarieven variëren tussen de €62,50 en €160.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nieuwaal: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Aanbod in allerlei stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen geven een warme en rustieke ambiance aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan tarieven van €115 tot €325.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op onkosten van €47,5 tot €165.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Nieuwaal: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of band. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel soorten en materialen als onder andere aluminium, bamboe, kunststof, stof, PVC. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan tarieven van €67,5 oplopend tot €260.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals aluminium, stof, pvc, hout, kunststof. Handig voor grote ramen en matchen goed met een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijzen starten bij om en nabij de €65 en lopen op tot €175.

 • Van elegant tot robuust.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Nieuwaal op maat

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals dakramen, valramen, vaste ramen, ronde ramen, uitzetramen, draaikiepramen. Opmerking: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De tarieven starten bij om en nabij de €430. Voor luxe versie moet je rekening houden met €870.

 • Duurzaam product.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Nieuwaal bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: voorzethor, rolhor, inzethor, plissé hor, hordeur, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen beginnen bij zo’n €77,5 en lopen op tot €700.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, draairaam, vast raam, draai-kiepraam, valraam, uitzetraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Vind de perfecte raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 worden gecalculeerd via allerlei onderdelen: het model, de materiaaltypes, het inmeten (afmetingen) en het soort bediening. In het volgende blokje delen we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Nieuwaal in juli 2024.

Categorie zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmschermtot 6 meter breed€835 – €2325
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€385 – €1550
Screens1 – 3 meter breed€275 – €1000
Rolluiktot 4 meter breed€285 – €1225
Rolgordijn150 x 190 cm€70 – €140
Lamellen150 x 100 cm€50 – €220
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €270
Plisségordijnen120 cm breed€110 – €370
Prijsindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken die je kunt kiezen. Welke winkelier heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Nieuwaal. In het schema hieronder bespreken we details over de meest verkochte merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Praxis, Gamma, Hornbach & FonQ, Bol.com, Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Zie ook: Novoferm, Weinor, Toppoint, Deponti, Roma, Bece en Swela, Dickson, Schlappi, Lumenguard, Copaco, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Zaltbommel

Goedkope zonwering kopen in Nieuwaal? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de volgende tabel delen we contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website vergelijk je ook installateurs en winkels in Poederoijen, Bruchem en Aalst.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke gevel heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de meest gekochte binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
Ook in Nederland kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Check ook aanvullende info over: Knikarmscherm.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering voor jouw woning realiseer je door te kijken naar: de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en wat je eraan wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, vormen en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Nieuwaal?

De onkosten voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De normale prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €750. Buitenscreens €290 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering betaal je om en nabij de €1075. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €675). Een normaal rolluik kost €470. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €255 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €835). Overige soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €120 op basis van één kozijn). De totale tarieven hangen af van: het product, het inmeten (afmetingen), de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, motiefjes en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Nieuwaal?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van montage en inmeetservice in Nieuwaal. In dat geval komt in gespecialiseerde monteur die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de expert het model op de juiste wijze vastzetten. Dankzij de montageservice ben je zeker van efficiënte zonnewering, langere garantie, klantenservice en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je handbediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige bediening met een handslinger is op zich ok, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens komen uit rond de €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5313

Plaats een reactie