Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zutphen vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Zutphen? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en is al verkrijgbaar voor €90,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. In veel situaties win je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit bijzonder veel diverse systemen. Op dit portaal delen we een praktische handleiding waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Tevens verstrekken we de geschatte kosten en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Zutphen en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-zutphen

Zonnescherm laten plaatsen in Zutphen

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Zutphen door een goede zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat het systeem op de goede manier gemonteerd wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Op deze website vind je snel en zonder gedoe leveranciers die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is welk type systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbraakpreventie, extra schaduw, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en handigste mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Zutphen en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. De specialist installeert het uitvalscherm of de vouwgordijnen op de gewenste manier. Check of het volgens de handleiding is vastgezet. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Vaak kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang offerte van raambekleders in Zutphen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Zutphen werkt het beste om de zon en warmte te weren. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Diverse toepassingen zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €450 tot €2925. In het volgende gedeelte vind je info, kosten en voordelen van de meest gekozen keuzes.

Het kopen van knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Middels de knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek om te zitten. Disclaimer: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De onkosten bedragen tussen de €925 tot €2225.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Koopgids uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het geeft veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Veel gekozen bij ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale prijzen liggen tussen de €375 en €1325.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Zutphen is onmisbaar als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Ze worden vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte tarieven bedragen tussen de €325 en €1100.

 • Compact en elegant systeem.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren de slaapkamer. Ook biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijzen bedragen tussen de €360 tot wel €1225 voor rolluiken bestellen in Zutphen.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Werkt inbraakwerend.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij klassieke woningen. Ze hebben invloed op een unieke uitstraling van huizen. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De normale prijzen liggen zo tussen de €650 – €1850.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Altijd de juiste temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Zutphen: alle soorten voor binnen op een rij

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Vaak is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen schommelen tussen de €340 en €900. In het bijgaande stukje bespreken we de meest aantrekkelijke toepassingen.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Voordelig maatwerk, probleemloos aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in velerlei soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze verkopen verschillende types zoals waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam, dakraam en het duo rolgordijn. De prijsindicaties schommelen tussen de €65,00 en €190.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zutphen: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Te koop in prachtige stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en rustieke ambiance aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €115 oplopend tot €425.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze houden de zon goed tegen. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op kosten van €47,5 tot €180.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Zutphen: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit oneindig veel systemen en materialen zoals bijv. aluminium, PVC, hout, kunststof, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Wees voorbereid op een tarief van €67,5 tot €240.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van kunststof, bamboe, hout, aluminium, pvc. Toe te passen voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De tarieven starten bij om en nabij de €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €175.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Zutphen op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen, valramen, uitzetramen. Goed om te weten: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven starten bij gemiddeld €480. Voor luxe versie moet je rekening houden met €890.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Zutphen geven veel frisse lucht in de kamers en zijn erg doeltreffend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, hordeur, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Opmerking: horren werken niet als zonnewering. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Deze variant weert kleine dieren en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsverwachtingen starten vanaf €85 en kunnen oplopen tot €600.

 • Te monteren op: uitzetraam, valraam, tuimelraam, draairaam, schuifraam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Vrijblijvend 3 aanbiedingen per e-mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden gecalculeerd op basis van meerdere factoren: het artikel, de materiaalsoort, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hieronder tonen wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Zutphen in april 2024.

Categorie zonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€870 – €2375
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€370 – €1550
Screens2 – 4 meter breed€255 – €1150
Rolluik3 – 4 meter breed€290 – €1425
RolgordijnTot 300 cm breed€50 – €170
Lamellen250 x 250 cm€75 – €190
Jaloezieën100 x 180 cm€85 – €230
Plisségordijnen190 cm breed€115 – €330
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Gelderland.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een uitstekend aanbod. Elke winkel heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Zutphen. In het volgende blokje delen we informatie over de beste verkochte merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, Hornbach, Hubo, Gamma en FonQ, Formido, Bol.com, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Zie ook: Husol, Toppoint, Novoferm, Roma, Deponti, Weinor en Swela, Dickson, Sunway, Copaco, Schlappi, Lumenguard.

Zoek zonwering experts in de regio Zutphen

Goedkope zonwering kopen in Zutphen? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? In de onderstaande tabel tref je namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Tevens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website bekijk je ook montagebedrijven en verkooppunten in Lochem, Aalten en Winterswijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die rijmt met jouw stijl. We gaan nu verder in op de meest handige buiten- en binnenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras of Serre
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest geschikte zonnewering in jouw individuele situatie heeft te maken met: de breedte van de ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw specifieke wensen en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in verschillende kleuren, vormen en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Zutphen?

De investingen in zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De normale prijzen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Screens €240 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1225. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €625). Een basis rolluik kost €475. Voor jaloezieën betaal je zo’n €285 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €775). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €100 op basis van één kozijn). De totale onkosten zijn afhankelijk van; het type / model, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, de materiaalsoort, kleur en aanlegkosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Zutphen?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in Zutphen. Hierbij komt er een capabele expert die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Vervolgens kan de professional de zonwering fatsoenlijk vastzetten. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van ideale zonnewering, langere garantie, klantenservice en een uitgebreide demonstratie.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig zonnescherm met een handslinger is op zich ok, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een mobiele app, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Wanneer de zon aanwezig is kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De kosten van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7200, 7201, 7202, 7203, 7204, 7205, 7206, 7207, 7233Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie