Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Amersfoort vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Amersfoort? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. De prijzen beginnen vanaf €52,50. Professionele buitenzonwering als een screen is het meest geschikt om je woning koel te houden. Ook geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is doorgaans wat voordeliger en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn enorm veel afzonderlijke producten. Op dit portaal doorzoek je een concreet advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Op dezelfde wijze check je een indicatie van de kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Amersfoort en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-amersfoort

Zonnescherm laten plaatsen in Amersfoort

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Amersfoort via een betrouwbare zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat alles op de goede manier aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je snel specialisten die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, extra isolatie, de inkijk beperken (privacy), inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Afmetingen

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Verduidelijk ook waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en meest actuele keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Amersfoort en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor de monteurs. De montage-specialist hangt het zonneschermen of de rolgordijnen zoals overeengekomen. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Amersfoort

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Amersfoort wordt gekocht door mensen om de temperatuur in de woning te beperken. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Bekende artikelen zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in allerlei prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €275 tot wel €2575. In het volgende hoofdstuk geven we een toelichting op de meest verkochte systemen.

Korte info over knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Middels de speciale knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zo blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Advies: het systeem moet je direct inklappen bij harde wind. De kosten liggen tussen de €800 tot wel €2000.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Handige uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Veel gekozen bij grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale tarieven liggen zo tussen de €325 tot zo’n €1225.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Amersfoort is zeer geschikt als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek is vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De verwachte prijzen variëren tussen de €225 tot €1200.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Te integreren in het kozijn.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren de slaapkamer. Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte prijzen komen uit tussen de €310 tot wel €1350 voor rolluiken bestellen in Amersfoort.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Uitleg over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van het gebouw. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €670 tot zo’n €1600.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een lage temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Amersfoort: alle mogelijkheden voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Middels raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Daarnaast haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De minimale investeringen komen uit tussen de €380 en €825. In het stukje hieronder leggen we alles uit over de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is een goedkoop model, makkelijk op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen stel je samen in diverse designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Men biedt allerlei types zoals dakraam, waterafstotende, transparante, elektrische, kiepkantelraam, verduisterende en een duo rolgordijn. De tarieven variëren tussen de €57,50 en €175.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Amersfoort: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Verkrijgbaar in allerlei stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en brocante uitstraling aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Verwacht prijzen van €95 tot +/- €350.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Er bestaan veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Raambekleders werken met een prijs van €55 tot €160.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Amersfoort: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. Leveranciers bieden ontzettend veel modellen en materialen als onder andere PVC, bamboe, hout, aluminium, kunststof. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de lichtinval en privacy. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op onkosten van €85 tot zo’n €260.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. pvc, kunststof, stof, aluminium, bamboe. Geschikt voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €200.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Amersfoort met exclusieve afwerking

Shutters zijn luxe binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn eyecatchers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn exclusief, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, ronde ramen, dakramen, valramen, vaste ramen, schuiframen. Goed om te weten: shutters zijn wel relatief duur. De prijzen beginnen bij €430. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €960.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Amersfoort zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: rolhor, lamellenhor, hordeur, inzethor, plissé hor, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen starten bij om en nabij de €85. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €700.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, schuifraam, uitzetraam, valraam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van professionele winkels

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn afhankelijk van meerdere keuzes: het type product, materiaalgebruik, de afmeting en de manier van bedienen. In de volgende tabel bieden wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Amersfoort in juli 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€875 – €2200
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€365 – €1525
Screens100 cm – 400 cm breed€290 – €950
Rolluiktot 4,5 meter breed€285 – €1400
Rolgordijntot 2 meter breed€50 – €175
Lamellen100 x 250 cm€70 – €205
Jaloezieën150 x 180 cm€85 – €200
Plisségordijnen110 cm breed€125 – €360
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Utrecht.

Meest gekozen merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn tal van merken die het overwegen waard zijn. Elke leveranciers heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Amersfoort. In het schema hieronder delen we een toelichting op de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Hornbach, Hubo, Praxis en Bol.com, Formido, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum.
 • Bekijk ook: Toppoint, Husol, Weinor, Bece, Roma, Deponti & Swela, Dickson, Lumenguard, Milano, Schlappi, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Amersfoort

Goedkope zonwering kopen in Amersfoort? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel bieden wij contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker check je ook monteurs en showrooms in Leusden, Soest en Eemnes.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de meest gekochte zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het actuele aanbod bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Bezoek ook onze pagina over:

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering in jouw specifieke situatie heeft te maken met: het type raam, de ligging van de tuin, het karakter van jouw huis en je budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, modellen en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, brengt significante verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Amersfoort?

De onkosten voor zonwering zijn weer anders per woning. De huidige onkosten hebben we kort uiteengezet. Denk bij markiezen aan +/- €675. Screens €220 per raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm betaal je al snel €1250. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €750). Een normaal rolluik kost €470. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €250 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €825). Betaalbare soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €120 per raam / kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: de gewenste producten, het inmeten (afmetingen), de keuzes in bediening, de materiaaltypes, kleuren en plaatsingskosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Amersfoort?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Amersfoort. Hierbij komt een lokale monteur die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur het model vakkundig monteren. Dankzij deze service ben je zeker van optimale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een mooi passend product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Kies jij voor de normale handbediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met opwindmechanisme is werkbaar, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (met een draaiknop, tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon hevig schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De tarieven van smart rolluiken of schermen bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3800, 3802, 3811, 3812, 3813, 3814, 3815, 3816, 3817, 3818, 3819, 3821, 3822, 3823, 3824, 3825, 3826Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie