Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering t Haantje vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in t Haantje? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. De prijzen beginnen vanaf €77,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm werkt het beste om je woning koel te houden. In veel gevallen win je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is te bestellen voor gunstige prijzen en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit geweldig veel verschillende modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een praktische handleiding waar we alle mogelijkheden bespreken. Ook bieden we gemiddelde tarieven en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in t Haantje en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-t-haantje

Zonnescherm laten plaatsen in t Haantje

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in t Haantje via een betrouwbare zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles degelijk vastgezet wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool vind je snel vakspecialisten uit de buurt. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van het product. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest hippe keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit t Haantje en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. Het installatiebedrijf hangt de screens of de rolgordijnen zoals afgesproken. Loop na of het product goed is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Meteen een prijsopgave van raambekleders in t Haantje

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering t Haantje is de meest efficiënte manier om de zon en warmte te weren. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende systemen zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten kan je bestellen in talloze vormen en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €375 t/m €2650. In het volgende gedeelte leggen we alles uit over de meest praktische producten.

Waar kiezen voor knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Met behulp van de speciale knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek bij de ramen. Disclaimer: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte prijzen variëren tussen de €925 tot zo’n €2050.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Genieten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is ideaal bij grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte tarieven variëren tussen de €400 tot €1325.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in t Haantje biedt je design rolluiken voor als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen weersinvloeden. De doeken worden gefabriceerd van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De kosten komen uit tussen de €200 tot zo’n €1150.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Eveneens houden ze inbrekers buiten de deur. We onderscheiden 3 types: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De prijsindicaties liggen tussen de €350 tot €1400 voor rolluiken bestellen in t Haantje.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij huizen van begin 1900. Ze geven een boost aan het karakter van van het gebouw. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De normale tarieven liggen zo tussen de €680 en €1750.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een aangename temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie t Haantje: alle systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Met raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Tevens zorgt het voor meer sfeer in huis. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijzen liggen tussen de €370 tot €875. In deze koopgids delen we veel info over de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, moeiteloos te monteren, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te koop in verschillende prints en kleuren. zodat het in iedere woning past. Je hebt diverse varianten zoals dakraam, transparante, elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De tarieven komen uit tussen de €65,00 – €150.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in t Haantje: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen dragen bij aan een sfeervolle en landelijke ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met prijzen van €95 tot zo’n €400.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij elke woonstijl past. Je kunt kiezen uit diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Denk aan onkosten van €65 tot zo’n €170.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën t Haantje: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je 2 kanten op kan openzetten met een trekkoord. In het assortiment zitten ontzettend veel dessins en materialen zoals o.a. PVC, aluminium, hout, stof, bamboe. Via de houten jaloezieën regel je met één beweging de lichtinval en privacy. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan tarieven van €75 tot €230.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals aluminium, stof, kunststof, pvc, bamboe. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en passen perfect bij een chique en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen beginnen bij €60 en kunnen oplopen tot €175.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in t Haantje vakkundig gemonteerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn echte blikvangers die je interieur een boost geven. Blinds zijn exclusief, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen, dakramen, ronde ramen, valramen. Opmerking: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven starten vanaf €410 en bedragen voor een luxe model zo’n €900.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in t Haantje bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, hordeur, plissé hor, inzethor, rolhor, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt je dan beter verdiepen in een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen en vliegen buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven beginnen bij circa €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €775.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, schuifraam, vast raam, draai-kiepraam, tuimelraam, draairaam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Passende raamdecoratie die past bij jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse opties: het type model, het gewenste materiaal, de afmeting en het soort bediening. In het volgende blokje bekijk je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in t Haantje in juni 2024.

Type zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmschermtot 6 meter breed€860 – €2325
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€365 – €1275
Screens1 – 3 meter breed€245 – €1000
Rolluik3 – 4 meter breed€310 – €1325
Rolgordijn150 x 190 cm€80 – €165
Lamellen200 x 250 cm€80 – €210
Jaloezieën100 x 220 cm€70 – €230
Plisségordijnen100 x 150 cm€125 – €340
Verwachte kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je overweging mee moet nemen. Iedere leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in t Haantje. In het schema hierna tonen wij een overzicht met de beste verkochte merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Hubo, IKEA, Praxis en Formido, Wehkamp, Kwantum, FonQ, Leen Bakker.
 • Andere merken: Weinor, Roma, Novoferm, Bece, Toppoint, Deponti en Dickson, Sunway, Schlappi, Lumenguard, Copaco, Milano.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Coevorden

Goedkope zonwering kopen in t Haantje? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende blokje bieden wij adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker vergelijk je ook installatiepartners en showrooms in Veenoord, Schoonoord en Holsloot.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om passende vitrage die matcht met de stijl van de woning. We verstrekken hieronder wat details over de meest praktische zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras en Serre
Ook in Nederland kan de temperatuur flink oplopen. Men biedt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Klik eventueel direct verder naar: Shutters.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: de breedte van de ramen, de ligging van de tuin, jouw stijl en smaak en natuurlijk jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in veel kleuren, soorten materialen en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in t Haantje?

De prijsindicaties van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €725. Buitenscreens €225 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1125. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €600). Een normaal rolluik kost €465. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €280 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €785). Betaalbare binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €120 per kozijn). De totale investeringen worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de maximale breedte, de bedieningsopties, materiaaltypes, dessins en montage.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in t Haantje?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in t Haantje. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gespecialiseerde installateur die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur de producten op de juiste manier ophangen. Dankzij deze service ben je zeker van efficiënte zonnewering, garantie en service en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met een handslinger werkt prima, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (middels een handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken of schermen starten bij €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7847

Plaats een reactie