Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wachtum vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Wachtum? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en regel je al vanaf €92,50. Buitenzonwering zoals een screen is ideaal om zonnestralen te weren. Soms behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn tientallen afzonderlijke oplossing. Op dit platform check je een praktische keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Ook check je de geschatte kosten en namen van erkende zonwering specialisten in Wachtum en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-wachtum

Zonnescherm laten plaatsen in Wachtum

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Wachtum door een regionale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm op de juiste manier geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Kies allereerst welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de overkapping of op de eerste verdieping. Maak foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Kies de gewenste bediening. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en comfortabelste manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Wachtum en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat alles opgeruimd is voor de installateurs. De montage-specialist plaatst het zonneschermen of de plissés op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Wachtum

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Wachtum is het meest effectief om warmte in huis te voorkomen. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Diverse varianten zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende prints en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €300 tot zo’n €2575. In de koopgids hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest geziene toepassingen.

Praktische terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Aan de hand van de handige knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Door dit mechanisme is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven in de tuin. Tip: het scherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte kosten schommelen tussen de €925 – €2075.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een goede keuze bij hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De tarieven bedragen tussen de €325 tot wel €1225.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Wachtum is onmisbaar als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek wordt samengesteld met acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De normale tarieven schommelen tussen de €200 t/m €1100.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren ook heel goed. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 opties: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte prijzen bedragen tussen de €300 t/m €1425 voor rolluiken bestellen in Wachtum.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Informatie over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Dit is een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij sfeervolle woningen. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van het huis. Naast de basismodellen is er nog een petmodel en klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale prijzen bedragen tussen de €690 tot zo’n €1600.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een fijne temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Wachtum: bekijk systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Het voorkomt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij is het een toevoeging aan jouw interieur. Goed om te weten: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties schommelen tussen de €320 – €975. In het bijgaande stukje beoordelen we de meest interessante keuzes.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, snel en simpel op te hangen, simpel te gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te koop in oneindig veel soorten materialen en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er bestaan allerlei types zoals dakraam, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De kosten liggen tussen de €55,00 en €175.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wachtum: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in interessante stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en authentieke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met kosten van €90 tot +/- €425.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Simpel onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden meerdere types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie een prijs van €50 tot €165.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Wachtum: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of stang. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel systemen en materialen als o.a. hout, kunststof, stof, aluminium, bamboe. Met jouw houten jaloezieën regel je met één beweging de zichtlijnen, licht en beschutting. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met prijsindicaties van €65 tot +/- €210.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van kunststof, bamboe, hout, stof, pvc. Ideaal voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen beginnen bij zo’n €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €205.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Wachtum professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn eyecatchers die je interieur een boost geven. Blinds zijn authentiek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals dakramen, schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De kosten beginnen bij circa €420. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €890.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Wachtum zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: plissé hor, hor met scharnier, voorzethor, inzethor, rolhor, lamellenhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: een hor is niet zonwerend. Er bestaat ook een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten starten bij om en nabij de €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €550.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, tuimelraam, draairaam, vast raam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De mooiste raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang verschillende aanbiedingen op de mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende aspecten: het type systeem, de materiaalkeuze, de afmeting en de bediening. In het volgende blokje verstrekken we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Wachtum in juni 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€815 – €2000
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€350 – €1350
Screens200 cm – 400 cm breed€270 – €1175
Rolluik300 – 400 cm breed€315 – €1275
Rolgordijn200 x 60 cm€60 – €150
Lamellen250 x 150 cm€55 – €195
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €270
Plisségordijnen110 cm breed€105 – €340
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Drenthe.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je vergelijking kan meenemen. Welke winkelier heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Wachtum. In het volgende blokje tref je een overzicht met de grootste merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Hornbach, Hubo, Karwei en Bol.com, FonQ, Formido, Kwantum, Leen Bakker.
 • Ook interessant: Roma, Bece, Weinor, Novoferm, Deponti, Husol & Milano, Swela, Sunway, Dickson, Lumenguard, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Coevorden

Goedkope zonwering kopen in Wachtum? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de volgende tabel verstrekken we bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform vergelijk je ook installatiepartners en shops in Vinkenbuurt, Dalerveen en Dalen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die aansluit bij de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de meest verkochte binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Serre & Terras
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Men biedt veel modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Markiezen.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning is anders. De perfecte zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: de hoogte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw specifieke wensen en natuurlijk jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in diverse kleuren, prints en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Wachtum?

De prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De huidige prijsindicaties helder naast elkaar gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €650. Zonnescreens €200 op basis van één kozijn. Kies je voor een terraszonwering betaal je ongeveer €1175. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €675). Een instap-rolluik kost €455. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €270 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €835). Budget producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €120 per kozijn). De totale bedragen worden beïnvloed door: het model, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, prints en montage.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Wachtum?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Wachtum. In die situaties komt een gespecialiseerde vakman die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Hierna zal de expert de producten goed monteren. Zo ben je verzekerd van effectieve zonnewering, extra fabrieksgarantie en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang is werkbaar, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (met een draaiknop, mobiele app, handzender, afstandsbediening) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon doorbreekt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning slimmer. De prijzen van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7754

Plaats een reactie