Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering De Westereen vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in De Westereen? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €72,50. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest effectief tegen hevige zon. Tevens win je met een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit enorm veel verschillende soorten. Via deze website kan je aan de slag met een praktische keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. In aanvulling daarop doorzoek je de geschatte kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in De Westereen en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-de-westereen

Zonnescherm laten plaatsen in De Westereen

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in De Westereen door een betrouwbare zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat alles op de juiste wijze vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraakpreventie, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Zoals plaatsing achter het huis of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Opties voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-keuze is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en meest actuele optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit De Westereen en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. De montage-specialist hangt het zonneschermen of de lamellen op de gewenste manier. Check of alles juist is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Direct zonwering offertes in je mail?

Snel een prijsindicatie van raambekleders in De Westereen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering De Westereen wordt gebruikt om een fijn binnenklimaat te creëren. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Diverse toepassingen zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €475 tot zo’n €2800. In de keuzegids hieronder bespreken we de meest moderne systemen.

Adviezen over knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Met behulp van de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hierdoor is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek op het terras. Disclaimer: het schermdoek kan vies worden door regen. De onkosten bedragen tussen de €825 tot €2250.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Erg handig bij ramen die dicht blijven of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte kosten bedragen tussen de €475 tot €1275.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Kan goed tegen een stootje.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in De Westereen komt perfect tot z’n recht als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het materiaal acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Kanttekening: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De normale prijzen bedragen tussen de €250 t/m €1100.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze houden de warmte buiten het huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren ook heel goed. Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale prijzen liggen zo tussen de €330 tot wel €1200 voor rolluiken bestellen in De Westereen.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Schrikt inbrekers af.

Informatie over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij sfeervolle woningen. Het levert een bijdrage aan het karakter van van huizen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De prijzen komen uit tussen de €600 – €1700.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een fijne temperatuur in huis via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie De Westereen: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Daarbij kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De minimale investeringen liggen zo tussen de €350 – €975. In het stukje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is betaalbaar, eenvoudig te installeren, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in tientallen dessins en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze verkopen diverse modellen zoals dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende, transparante, lichtdoorlatende, verduisterende en unieke duo rolgordijnen. De onkosten variëren tussen de €55,00 tot €175.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in De Westereen: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Te bestellen in verschillende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een speelse en unieke uitstraling aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie prijsindicaties van €110 tot +/- €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Eenvoudig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht een kostenplaatje van €62,5 oplopend tot €160.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën De Westereen: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit gigantisch veel vormen en materialen zoals bijvoorbeeld PVC, aluminium, hout, kunststof, stof. Via de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan onkosten van €77,5 tot €260.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen die je in verschillende materialen hebt zoals hout, bamboe, pvc, stof, aluminium. Toe te passen voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsindicaties beginnen bij €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €180.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in De Westereen professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, dakramen, uitzetramen, schuiframen, valramen, ronde ramen. Advies: shutters vergen een behoorlijke investering. De onkosten beginnen bij €480. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €960.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in De Westereen zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, lamellenhor, plissé hor, rolhor, inzethor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De kostprijzen starten vanaf €82,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €525.

 • Te monteren op: uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam, draairaam, valraam, vast raam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De tofste raamdecoratie voor elke smaak

Deze week diverse aanbiedingen van lokale specialisten

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende aspecten: het model, materiaalgebruik, de noodzakelijke afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het volgende blokje tref je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in De Westereen in juli 2024.

Categorie zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€875 – €2150
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€390 – €1400
Screens100 cm – 300 cm breed€250 – €1200
Rolluik1 – 4 meter breed€320 – €1300
RolgordijnTot 300 cm breed€55 – €145
Lamellen200 x 250 cm€70 – €190
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €270
Plisségordijnen190 cm breed€125 – €320
Verwachte prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een groot assortiment. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in De Westereen. In het overzicht hierna tref je een overzicht met de meest bekende merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Hornbach, Praxis, Hubo & Kwantum, Bol.com, Formido, FonQ, Leen Bakker.
 • Zie ook: Toppoint, Bece, Husol, Deponti, Novoferm, Roma en Lumenguard, Schlappi, Copaco, Milano, Dickson, Swela.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Dantumadiel

Goedkope zonwering kopen in De Westereen? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hierna tonen wij bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal vind je ook installateurs en verkopers in Earnewâld, Harkema en Suwâld.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke kamer behoeft een vitrage die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de meest bestelde buiten- en binnenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras en Serre
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er zijn diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of moderne buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Klik eventueel direct verder naar: Zonwering offerte.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering die past bij jouw wensen hangt af van het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, prints en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in De Westereen?

De prijsindicaties van zonwering zijn voor iedereen anders. De normale tarieven hebben wij voor je op een rijtje gezet. Denk bij markiezen aan +/- €600. Buitenscreens €290 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm betaal je ongeveer €1000. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €850). Een normaal rolluik kost €485. Voor jaloezieën betaal je zo’n €280 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €790). Gunstiger geprijsde keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €145 per kozijn). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar het product, het inmeten (afmetingen), de keuzes in bediening, materiaalgebruik, kleuren en installatiekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in De Westereen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Let goed op zaken als inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in De Westereen. In dat geval komt in gespecialiseerde professional die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de professional het zonnescherm volgens de documentatie installeren. Dankzij deze dienstverlening geniet je altijd van correct werkende zonnewering, een gunstige garantieperiode en een uitgebreide demonstratie.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor de standaard handbediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatige installatie met stang of band werkt prima, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, draaiknop) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De onkosten van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9270, 9271

Plaats een reactie