Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alles wat je moet weten of doeken voor zonneschermen

Een doek is uitkiezen, voor zowel nieuwe- als bestaande zonwering, is een belangrijke aangelegenheid. Zoals u op een andere pagina van deze website hebt kunnen lezen is de keuze niet altijd even gemakkelijk. Ze zijn er in allerlei mogelijke kleuren, combinaties van kleuren, patronen, enzovoorts. Een mooi doek voldoet echter aan een aantal zaken.

Weersbestendig doek

De eerste is dat het weersbestendig moet zijn. Ook als u het een keer per ongeluk nat heeft laten worden moet het doek heel en mooi blijven. Natuurlijk is het niet verstandig om een uw zonwering doek nat te laten worden, het slijt hierdoor altijd sneller dan wanneer u dat niet doet. De dure doeken zijn altijd wat beter tegen het weer beschermt dan een goedkoop doek. Dit komt vooral tot uiting door verbleking door de zon, de duurdere schermen zijn hier tegen beschermt, goedkope verkleuren sneller. bezuining dus vooral niet op een doek, het is heel erg zonde als na een mooie zomer uw doek helemaal faal is.

Via het aanvraagformulier vind je eenvoudig een vakman in Purmerend, Bergen op Zoom, Lelystad of een van de andere aangesloten plaatsen.

Licht- en zondoorlatendheid van het schaduwdoek

Het tweede punt waar u op moet letten bij de aanschaf van een zonnescherm doek is hoeveel zon een doek doorlaat. Als u het doek wilt inzetten om te verduisteren dan is het niet verstandig een doek te kiezen, dat er misschien heel leuk uitziet, maar heel veel zon doorlaat. Stem de keuze voor een doek af met uw wens voor verduisteren of niet verduisteren, een leuk aanzicht creeren of een ander doeleind. Een verkeerde keuze kan u duur komen te staan, een goed zonwering doek is niet goedkoop!

Goede kwaliteit doeken voor elk seizoen

Het laatste punt waar u op moet letten is of het doek in de winter buiten kan blijven. Er zijn namelijk doeken die ’s winters naar binnen moeten. Als u dat bij die schermen niet doet bestaat de kans op beschadiging door vorst en sneeuw. Het is natuurlijk altijd verstandig het zekere voor het onzekere te nemen, en dus uw doek altijd beschermen tegen de winterkou en eventuele sneeuw. Er bestaan doeken die hier helemaal geen last van hebben en gewoon buiten kunnen blijven, echter dat heeft natuurlijk zijn prijskaartje. Let bij de aanschaf dus goed op de genoemde punten, een zonnescherm doek is een best dure aankoop en kan uw huis maken of breken!

Plaats een reactie