Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wytgaard vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Wytgaard? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en regel je al vanaf €85,00. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is geschikt om de zon en warmte te weren. Eveneens creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er zijn immens veel afzonderlijke systemen. Op deze pagina check je een uitgebreid advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarbij geven we de geschatte kosten en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Wytgaard (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-wytgaard

Zonnescherm laten plaatsen in Wytgaard

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Wytgaard via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm goed opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, een extra isolerende laag, de privacy verbeteren, inbraken beperken, extra schaduw, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en meest nieuwe oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Wytgaard en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor het montagebedrijf. De vakman hangt het knikarmscherm of de lamellen op de afgesproken plekken. Test of het volgens de handleiding is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag gratis zonwering offerte op

Inzicht in de kosten van raambekleders in Wytgaard

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Wytgaard werkt erg goed om een fijn binnenklimaat te creëren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere varianten zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €225 tot €2900. In het stukje hierna behandelen we de beste types.

De pluspunten van knikarmschermen en terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij de slimme knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zo is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de ramen. Disclaimer: het zonnescherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De kosten liggen zo tussen de €900 tot zo’n €2050.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij kleinere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte tarieven komen uit tussen de €375 tot wel €1350.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Wytgaard is een prima keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven komen uit tussen de €300 – €1125.

 • Bedekt het hele raam.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De redenen zijn duidelijk: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 modellen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De kosten liggen tussen de €330 – €1250 voor rolluiken bestellen in Wytgaard.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij oudere woningen. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van woningen. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale tarieven schommelen tussen de €740 – €1625.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Altijd de juiste temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Wytgaard: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt waardoor het aangenaam koel blijft. Tevens is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten liggen zo tussen de €330 tot €850. In de onderstaande keuzegids beoordelen we de meest populaire toepassingen.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, moeiteloos te bevestigen, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je bestellen in verschillende designs en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze bieden diverse varianten zoals dakraam, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende, transparante en unieke duo rolgordijnen. De onkosten variëren tussen de €52,50 en €160.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Wytgaard: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Snel bezorgd in allerlei stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en karaktervolle uitstraling aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarbij zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op prijsindicaties van €110 tot wel €325.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Moeiteloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met een kostenplaatje van €50 tot +/- €160.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Wytgaard: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of stang. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel kleuren en materialen zoals onder andere aluminium, hout, PVC, bamboe, kunststof. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan onkosten van €67,5 tot €200.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. pvc, aluminium, hout, stof, kunststof. Ideaal voor brede / grote ramen en bij een chique en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €195.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Wytgaard voor een unieke uitstraling

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn uniek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, dakramen, schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen, valramen. Goed om te weten: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kosten starten vanaf €420. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €860.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Wytgaard zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, rolhor, voorzethor, hor met scharnier, hordeur, lamellenhor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Disclaimer: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem houdt ongedierte tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven starten bij gemiddeld €82,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €550.

 • Te monteren op: draairaam, draai-kiepraam, vast raam, schuifraam, valraam, tuimelraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Passende raamdecoratie voor elke woning

Direct meerdere aanbiedingen van erkende aanbieders

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei onderdelen: het soort model, de materiaalsoort, de maximale lengte en de bedieningsopties. In de onderstaande tabel bekijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Wytgaard in juli 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€810 – €2250
Uitvalschermtot 4 meter breed€395 – €1500
Screenstot 400 cm breed€265 – €1200
Rolluiktot 4 meter breed€280 – €1400
Rolgordijn150 x 100 cm€80 – €170
Lamellen200 x 250 cm€50 – €210
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €200
Plisségordijnen130 cm breed€100 – €360
Verwachte tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Iedere leverancier heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Wytgaard. In het volgende schema delen we details over de beste verkochte merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Gamma, Praxis, Karwei & Bol.com, Wehkamp, Kwantum, FonQ, Formido.
 • Andere merken: Novoferm, Roma, Husol, Toppoint, Bece, Deponti en Swela, Copaco, Milano, Schlappi, Lumenguard, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Leeuwarden

Goedkope zonwering kopen in Wytgaard? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de volgende tabel tref je contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website vind je ook montagebedrijven en bedrijven in Hempens, Wyns en Swichum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft weer andere vitrage nodig die matcht met jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de beste zonwering voor buiten en binnen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Opties voor terras & serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het al snel 30 graden worden. Men verkoopt veel soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Shutters.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning is anders. De beste zonnewering voor jouw situatie is afhankelijk van de raamgrootte, de ligging van de tuin, de stijl van de woning en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Wytgaard?

De verwachte prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De actuele prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Buitenscreens €265 per raam. Bij een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1150. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €750). Een instap-rolluik kost €455. Voor jaloezieën betaal je zo’n €265 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €830). Budget binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €110 op basis van 1 raam). De totale bedragen hangen af van: de gewenste producten, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, prints en aanlegkosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Wytgaard?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van montage plus inmeetservice in Wytgaard. In dat geval komt in ervaren vakman die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Kort daarna kan de vakman de producten degelijk aanbrengen. Met deze klusservice profiteer je van goede zonnewering, langere garantie, klantenservice en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Wil jij een de normale handmatige bediening, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is voldoende, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (met een handzender, afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorbreekt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet biedt nieuwe mogelijkheden. De onkosten van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9089

Plaats een reactie