Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Mantinge vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Mantinge? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en kan je al kopen vanaf €60,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm werkt erg goed om de zon en warmte te weren. Meestal biedt een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Gordijnwinkels hebben tientallen afzonderlijke soorten. Via onze site geven we een uitgebreid advies waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens doorzoek je de huidige tarieven en adressen van regionale zonwering specialisten in Mantinge (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-mantinge

Zonnescherm laten plaatsen in Mantinge

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Mantinge via een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel juist bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven in de gemeente. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk type systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: de warmte buitenshuis houden, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest actuele manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijken van aanbieders

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Mantinge en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor de installateurs. Het installatiebedrijf monteert het knikarmscherm of de houten jaloezieën zoals gewenst. Test of het volgens de handleiding is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Mantinge

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Mantinge is zeer handig om de zon en warmte te weren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Sommige systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende prints en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 tot zo’n €2725. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest gekozen modellen.

Advies over terrasschermen en knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Door middel van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw onder het raam. Let op: het scherm moet je direct inklappen bij harde wind. De prijsindicaties bedragen tussen de €825 tot €2225.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om om zonlicht te beperken. Het geeft veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Handig voor kleine ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €475 tot wel €1200.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Mantinge biedt je design rolluiken voor als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De tarieven variëren tussen de €275 en €1025.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Effecten van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. We onderscheiden 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De onkosten schommelen tussen de €250 en €1400 voor rolluiken bestellen in Mantinge.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Praktische markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij oudere woningen. Ze beïnvloeden de ambiance van de woning. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De tarieven schommelen tussen de €730 en €1650.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een comfortabele temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Mantinge: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt waardoor het aangenaam koel blijft. Soms haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten liggen zo tussen de €330 tot €975. In de onderstaande keuzegids bespreken we de meest bestelde systemen.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, moeiteloos te plaatsen, simpele bediening en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te bestellen in meerdere soorten materialen en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er bestaan allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, dakraam, verduisterende, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €50,00 en €175.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Mantinge: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Snel bezorgd in prachtige stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en landelijke uitstraling aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Voorzie een prijskaartje van €105 oplopend tot €400.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt de keuze uit velerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Voorzie tarieven van €62,5 tot wel €165.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Mantinge: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of band. Leveranciers bieden ontzettend veel dessins en materialen als bijvoorbeeld aluminium, hout, bamboe, kunststof, stof. Via de houten jaloezieën regel je super eenvoudig sfeer, licht en privacy. Niet vergeten: je moet ze regelmatig afstoffen. Voorzie kosten van €80 tot €230.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. hout, kunststof, aluminium, bamboe, pvc. Geschikt voor lange / grote ramen en matchen goed met een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen beginnen bij circa €60. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €185.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Mantinge in alle vormen en maten

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur echt afmaken. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als uitzetramen, dakramen, valramen, vaste ramen, schuiframen, draaikiepramen. Belangrijk: shutters zijn duur in aanschaf. De onkosten beginnen bij circa €400. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €870.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Mantinge zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, rolhor, inzethor, plissé hor, lamellenhor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Kooptip: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit type houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen beginnen bij zo’n €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €600.

 • Past op bijna elk type raam: schuifraam, vast raam, valraam, draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De juiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen op de mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende thema’s: het type model, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna bekijk je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Mantinge in juli 2024.

Zonwering systeemGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€840 – €2375
Uitvalschermtot 5 meter breed€380 – €1525
Screens1 – 4 meter breed€260 – €1125
Rolluik300 – 450 cm breed€285 – €1225
RolgordijnTot 300 cm breed€75 – €145
Lamellen250 x 150 cm€80 – €195
Jaloezieën150 x 180 cm€65 – €230
Plisségordijnen190 cm breed€115 – €300
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Drenthe.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken om uit te kiezen. Elke aanbieder heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Mantinge. In het schema hieronder bekijk je een overzicht met de meest bekende merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Karwei, Praxis, Hornbach en Bol.com, FonQ, Formido, Wehkamp, Kwantum.
 • Bekijk ook: Deponti, Roma, Husol, Weinor, Novoferm, Toppoint en Schlappi, Sunway, Lumenguard, Milano, Swela, Copaco.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Midden-Drenthe

Goedkope zonwering kopen in Mantinge? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna vergelijk je contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website ontdek je ook monteurs en winkels in Zwiggelte, Balinge en Eursinge.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We beschrijven nu de meest ideale zonwering voor binnen en buiten per ruimte.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras en Serre
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Markiezen.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering voor jouw huis hangt af van het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te koop is in verschillende kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, brengt significante verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Mantinge?

De onkosten voor zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Denk bij markiezen aan +/- €675. Zonnescreens €225 op basis van 1 raam. Bij een knikarmscherm betaal je ongeveer €1000. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €725). Een normaal rolluik kost €465. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €280 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €780). Betaalbare opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €105 op basis van één kozijn). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het product, het inmeten (afmetingen), de keuzes in bediening, de materiaaltypes, kleuren en prints en installatiekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Mantinge?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in Mantinge. Dan komt er een gespecialiseerde expert die ieder raam inmeet bij je thuis. Hierna zal de expert het model volgens de documentatie bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van optimale zonnewering, een gunstige garantieperiode en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met slinger of band is op zich ok, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, handzender, mobiele app, draaiknop) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon gaat schijnen kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9436

Plaats een reactie