Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Baaiduinen vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Baaiduinen? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en regel je al vanaf €92,50. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is ideaal om zonnestralen te weren. Mogelijk geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit enorm veel afzonderlijke oplossing. Op deze pagina geven we een concreet advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Op dezelfde wijze vind je een indicatie van de kosten en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Baaiduinen (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-baaiduinen

Zonnescherm laten plaatsen in Baaiduinen

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Baaiduinen middels een erkende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel op de juiste wijze vastgezet wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van specialisten die werkzaam zijn in de regio. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk model past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de shutters. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, energie besparen, de privacy verbeteren, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Selecteer eventueel foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Opties voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en comfortabelste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Baaiduinen en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor de experts. De vakman levert het zonneschermen of de jaloezieën zoals gewenst. Ga altijd na of alles juist is opgehangen. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Soms kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Inzicht in de kosten van raambekleders in Baaiduinen

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Baaiduinen is de meest efficiënte manier om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere systemen zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende dessins en formaten. De kosten variëren tussen de €450 – €2775. In het volgende hoofdstuk behandelen we de beste systemen.

Ontdek het gemak van knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Door middel van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Daardoor is er een vrije doorloop en zal het veel schaduw geven bij het raam. Advies: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De tarieven liggen zo tussen de €900 en €2025.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Laten monteren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Handig voor grote raampartijen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De tarieven liggen tussen de €400 tot zo’n €1275.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Baaiduinen is zeer geschikt als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek van de screens bestaat uit polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De onkosten liggen tussen de €350 – €1175.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Het installeren van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze zijn zeer warmtewerend, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren ook heel goed. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €280 en €1250 voor rolluiken bestellen in Baaiduinen.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij landelijke huizen. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte tarieven bedragen tussen de €640 t/m €1750.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een goede temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Baaiduinen: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit beperkt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer heeft het ook een decoratieve functie. En het leuke is: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven variëren tussen de €390 en €925. In de onderstaande keuzegids geven we een toelichting op de meest populaire installaties.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig te bevestigen, iedereen kan het gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in meerdere prints en kleuren. zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze verkopen allerlei types zoals waterafstotende, transparante, verduisterende, elektrische, dakraam, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €65,00 tot €160.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Baaiduinen: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in verschillende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en karaktervolle ambiance aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Denk aan prijzen van €110 oplopend tot €400.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt de keuze uit diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Denk aan een kostenplaatje van €55 tot wel €150.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Baaiduinen: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of elektrisch systeem. In het assortiment zitten ontzettend veel soorten en materialen als bijv. stof, PVC, kunststof, hout, aluminium. Dankzij houten jaloezieën kies je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met onkosten van €85 oplopend tot €280.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals pvc, kunststof, hout, aluminium, bamboe. Handig voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een strak en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven starten bij om en nabij de €70 en lopen op tot €200.

 • Van elegant tot robuust.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Baaiduinen direct van de fabriek

Shutters zijn houten binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, vaste ramen, schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen, dakramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven beginnen bij €420. Voor dure modellen kun je rekenen op €920.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Baaiduinen zorgen voor een hygiënische leefomgeving en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, rolhor, hordeur, inzethor, plissé hor, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Wel zit er in het assortiment een slimme duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen en vliegen buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijzen starten bij om en nabij de €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €525.

 • Te monteren op: valraam, schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van professionele winkels

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 4 maart 2024 worden gecalculeerd via diverse zaken: het type systeem, de materiaalsoort, het formaat en de bedieningsopties. Hierna tref je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Baaiduinen in maart 2024.

Type zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 7 meter breed€875 – €2100
Uitvalschermtot 5 meter breed€360 – €1350
Screenstot 4 meter breed€245 – €1125
Rolluik2 – 4 meter breed€300 – €1225
Rolgordijn150 x 100 cm€75 – €155
Lamellen250 x 250 cm€50 – €195
Jaloezieën100 x 180 cm€80 – €200
Plisségordijnen100 x 200 cm€115 – €370
Gemiddelde prijzen zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je kunt kiezen. Elke leveranciers heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Baaiduinen. In het schema hierna verstrekken we details over de meest bekende merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Hubo, Gamma, Praxis en FonQ, Formido, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker.
 • Bekijk ook: Husol, Deponti, Toppoint, Novoferm, Bece, Weinor & Lumenguard, Sunway, Milano, Swela, Schlappi, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Terschelling

Goedkope zonwering kopen in Baaiduinen? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hieronder delen we bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site ontdek je ook installateurs en verkooppunten in West-Terschelling, Kinnum en Hee.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke gevel heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met jouw interieurstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest verkochte zonweringsmodellen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. Het actuele aanbod bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonwering offerte.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De perfecte zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het verkrijgbaar is in meerdere kleuren, designs en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Baaiduinen?

De tarieven van zonwering lopen flink uiteen. De standaard prijsindicaties hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen zijn zo’n €625. Screens €235 per raampartij. Kies je voor een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1250. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €775). Een gemiddeld rolluik kost €480. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €265 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €810). Alternatieve binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €110 per raampartij). De totale prijzen hangen af van: het product, de maximale breedte, handmatige of elektrische bediening, het materiaal, kleuren en kosten van installatie.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Baaiduinen?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Baaiduinen. Er komt dan een deskundige vakman die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur het systeem volgens de documentatie monteren. Met deze klusservice ben je verzekerd van perfecte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een fraai afgewerkt product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Wil jij een handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang is voldoende, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorbreekt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet heeft veel voordelen. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 8884

Plaats een reactie