Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Est vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Est? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en is al verkrijgbaar voor €77,50. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel situaties behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit immens veel afzonderlijke systemen. Op dit portaal vind je een handig stappenplan waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast bekijk je gemiddelde kosten en adressen van diverse zonwering specialisten in Est en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-est

Zonnescherm laten plaatsen in Est

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Est middels een erkende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem op de juiste wijze aangebracht wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen in de regio. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de jaloezieën. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het product. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Zoals aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Automatische of handbediening?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en praktische optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  De details van het project ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Est en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en maak alles netjes voor de specialisten. De vakman plaatst het knikarmscherm of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Loop na of de totale constructie correct is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Est

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Est is geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Enkele toepassingen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende designs en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €500 tot wel €2725. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest moderne oplossingen.

Kiezen voor terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. D.m.v. de scharnierende knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en heb je een mooie schaduwrijke plek onder het raam. Let op: het zonnescherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De tarieven liggen zo tussen de €800 en €2250.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een goede keuze bij grote ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De kosten liggen zo tussen de €425 – €1200.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Est is een prima keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. De screendoeken bestaan uit polyestervezels of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €325 tot zo’n €1200.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Laten plaatsen van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren ook heel goed. Tevens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 producten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De onkosten variëren tussen de €260 tot €1500 voor rolluiken bestellen in Est.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Het kopen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het gaat hier om een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 50 woningen. Het levert een bijdrage aan een nostalgische uitstraling van woningen. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €600 en €1650.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een fijne temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Est: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Via raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij haal je hiermee extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De kosten schommelen tussen de €300 – €800. In de onderstaande keuzegids beoordelen we de meest gekochte keuzes.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, moeiteloos te installeren, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in meerdere designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn allerlei types zoals kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische, transparante en hippe duo rolgordijnen. De prijzen liggen zo tussen de €65,00 tot €165.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Est: eenvoudig zelf te monteren.
 • Assortiment in interessante stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een speelse en landelijke uitstraling aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie prijsindicaties van €105 tot +/- €375.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan prijzen van €57,5 tot wel €150.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Est: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je 2 kanten op kan openzetten met een handig koord of ketting. In het assortiment zitten aanzienlijk veel systemen en materialen zoals PVC, kunststof, stof, hout, aluminium. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan prijzen van €77,5 tot zo’n €270.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals pvc, hout, aluminium, kunststof, bamboe. Toe te passen voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De tarieven beginnen bij zo’n €55. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €180.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Est inclusief plaatsing

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg trendy, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als valramen, vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen, uitzetramen, dakramen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven beginnen bij zo’n €440 en kunnen oplopen tot €910.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Est geven veel frisse lucht in de kamers en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, hordeur, rolhor, hor met scharnier, plissé hor, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Adviespunt: een hor is niet zonwerend. Je kunt je dan beter verdiepen in een speciale duo-plissé hor. Dit model weert kleine dieren en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen beginnen bij €87,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €725.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, vast raam, valraam, schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van professionele winkels

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei factoren: het model, het materiaal, de afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder bieden wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Est in april 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 7 meter breed€875 – €2125
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€395 – €1575
Screens2 – 4 meter breed€245 – €1175
Rolluik2 – 4 meter breed€285 – €1350
Rolgordijn200 x 100 cm€45 – €160
Lamellen200 x 200 cm€50 – €190
Jaloezieën100 x 130 cm€85 – €210
Plisségordijnen100 x 220 cm€120 – €360
Verwachte kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Gelderland.

Alle merken zonwering op een rij

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een groot assortiment. Elke aanbieder heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Est. In de volgende tabel vergelijk je een aanvulling op de meest verkochte merken. Daardoor kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Praxis, IKEA, Hubo & Wehkamp, FonQ, Kwantum, Formido, Bol.com.
 • Ook interessant: Weinor, Deponti, Novoferm, Roma, Husol, Bece en Milano, Schlappi, Dickson, Copaco, Lumenguard, Swela.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij West Betuwe

Goedkope zonwering kopen in Est? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hieronder bekijk je gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform ontdek je ook montagebedrijven en showrooms in Waardenburg, Geldermalsen en Neerijnen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk raam behoeft een vitrage die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest handige zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Opties voor terras & serre
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Houten jaloezieën.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering voor jouw woning is afhankelijk van de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, de gevels / kozijnen en wat je maximaal wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in een groot aantal kleuren, soorten materialen en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, brengt significante verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Est?

De uitgaven voor zonwering zijn weer anders per woning. De actuele onkosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Zonnescreens €250 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een terraszonwering betaal je al snel €1000. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €800). Een normaal rolluik kost €500. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €280 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €755). Voordelige keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €110 op basis van één kozijn). De totale kosten hangen af van: de gewenste producten, de grootte van het systeem, de bedieningsopties, type materiaal, designs en plaatsingskosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Est?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de de montage en inmeetservice in Est. Hierbij komt een lokale montagepartner die de raampartij bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional de producten degelijk monteren. Dankzij de montageservice ben je zeker van fantastische zonnewering, garantie en service en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met stang of band is acceptabel, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een mobiele app, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon op het raam schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De kosten van smart rolluiken of schermen bedragen zo’n €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4185

Plaats een reactie