Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Altforst vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Altforst? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en kan je al kopen vanaf €50,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen is het meest effectief om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel gevallen geeft een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is in de basis wat betaalbaarder en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn ontzettend veel afzonderlijke modellen. Via deze website doorzoek je een uitgebreid advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarbij doorzoek je de geschatte kosten en een tabel met lokale zonwering specialisten in Altforst (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-altforst

Zonnescherm laten plaatsen in Altforst

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Altforst middels een goede zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product volgens de documentatie geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Via dit platform vind je razendsnel leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het gekozen product. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Opties voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en comfortabelste keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Altforst en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor de vakmannen. De montage-specialist levert het knikarmscherm of de rolgordijnen zoals gewenst. Ga altijd na of het product goed is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Altforst

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Altforst wordt met name toegepast om de warmte uit je huis te houden. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Meerdere toepassingen zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 tot wel €2700. In het volgende hoofdstuk vind je info, kosten en voordelen van de meest praktische oplossingen.

Korte info over knikarmschermen en terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Door middel van de speciale knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw om te zitten. Disclaimer: het zonnescherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De kosten liggen tussen de €900 – €2225.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Uitleg over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Handig voor grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €450 tot wel €1250.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Zeer windbestendig.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Altforst komt perfect tot z’n recht als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het materiaal glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De kosten bedragen tussen de €400 t/m €1025.

 • De cassette is klein en compact.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt minder last van geluid, en houden in de winter de kou buiten de deur. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 types: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €360 t/m €1325 voor rolluiken bestellen in Altforst.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij brocante woningen. Ze dragen bij aan de uitstraling van het gebouw. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De prijsindicaties schommelen tussen de €620 t/m €1875.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een aantrekkelijke temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Altforst: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Zo kan je voorkomen dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Soms kan het ook echt een eyecatcher zijn. Belangrijk: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven variëren tussen de €300 tot €925. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest bestelde opties.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, makkelijk aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je bestellen in oneindig veel designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Men biedt diverse varianten zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische, dakraam, kiepkantelraam, verduisterende en de duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €60,00 – €190.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Altforst: heel simpel zelf te monteren.
 • Assortiment in kleurrijke stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en karaktervolle uitstraling aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Denk aan prijzen van €110 tot +/- €300.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt spelen met de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Wees voorbereid op kosten van €52,5 tot €165.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Altforst: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit ontzettend veel dessins en materialen als kunststof, PVC, aluminium, hout, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de lichtinval en privacy. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht een tarief van €80 tot €220.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals hout, pvc, bamboe, kunststof, aluminium. Ideaal voor brede / grote ramen en bij een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De investeringen beginnen bij zo’n €55. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Altforst voor een unieke uitstraling

Shutters zijn luxe binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn uniek, ze maken je woning meer waard en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, uitzetramen, dakramen, ronde ramen, schuiframen, valramen. Belangrijk: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €410. Voor dure modellen kun je rekenen op €870.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Altforst zorgen voor een hygiënische leefomgeving en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, inzethor, voorzethor, rolhor, lamellenhor, hor met scharnier. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen en vliegen buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kostprijzen starten bij om en nabij de €80 en lopen op tot €525.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, vast raam, uitzetraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De leukste raamdecoratie die past in jouw interieur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende keuzes: de productcategorie, type materiaal, de grootte (lengte en breedte) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel vind je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Altforst in juni 2024.

Zonwering systeemFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€805 – €2250
Uitvalschermtot 5 meter breed€390 – €1250
Screenstot 400 cm breed€260 – €1000
Rolluik100 cm – 400 cm breed€295 – €1325
RolgordijnTot 300 cm breed€50 – €145
Lamellen100 x 250 cm€65 – €205
Jaloezieën100 x 220 cm€70 – €270
Plisségordijnen110 cm breed€120 – €340
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Elke leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Altforst. In de onderstaande tabel bekijk je details over de meest bekende merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, IKEA, Praxis, Hornbach en Bol.com, Formido, Kwantum, FonQ, Leen Bakker.
 • Zie ook: Toppoint, Novoferm, Deponti, Bece, Weinor, Roma & Sunway, Schlappi, Copaco, Lumenguard, Milano, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van West Maas en Waal

Goedkope zonwering kopen in Altforst? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? In de volgende tabel verstrekken we contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker vergelijk je ook installatiepartners en verkopers in Heerewaarden, Appeltern en Alphen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met de stijl van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de beste zonwering voor buiten en binnen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Serre of Terras
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Klik eventueel direct verder naar: Zonwering offerte.

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering voor jouw situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in diverse kleuren, soorten materialen en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Altforst?

De prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte prijzen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €575. Buitenscreens €265 per raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1200. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €650). Een handmatig-rolluik kost €500. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €250 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €795). Betaalbare opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €105 op basis van één kozijn). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, het formaat, soort bediening, het materiaal, kleur en installatiekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Altforst?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage en inmeetservice in Altforst. Er komt dan een gespecialiseerde vakman die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur het model juist installeren. Op die manier profiteer je van ideale zonnewering, garantie en nazorg en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor handbediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met stang of band werkt in de basis mooi, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (met een handzender, afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorbreekt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken en schermen beginnen bij €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6628

Plaats een reactie