Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Groningen vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Groningen? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en is er al vanaf €85,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm werkt erg goed om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Mogelijk creëert een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit geweldig veel diverse systemen. Via deze website verstrekken we een uitgebreide uitleg waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast bieden we een kostenindicatie en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Groningen en omliggende plekken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

  • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
  • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
  • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
  • Voorkomt verkleuring van meubels.
  • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.

Zonnescherm laten plaatsen in Groningen

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Groningen middels een professionele zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan zeker dat het geheel volgens de documentatie bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers in de regio. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

  1. Zoek een geschikt model / systeem

    Om te beginnen kies je welk model matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de rolgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

  2. Nauwkeurig inmeten

    Kies de afmetingen van het systeem. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Zoals aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

  3. Handmatige of elektrische bediening

    Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en gebruiksvriendelijkste mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

  4. Vergelijk merken en vakmannen

    Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Groningen en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

  5. Installatie van het systeem

    Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het installatiebedrijf. De vakman hangt de screens of gordijnen zoals overeengekomen. Loop na of het product goed is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Offerte op maat van raambekleders in Groningen

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 30 april 2024 hangen af van diverse thema’s: het type product, de materiaalsoort, de maximale lengte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hieronder bieden wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Groningen in april 2024.

ZonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€830 – €2200
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€355 – €1600
Screens300 cm – 400 cm breed€285 – €1075
Rolluik300 – 450 cm breed€285 – €1275
RolgordijnTot 250 cm breed€45 – €165
Lamellen200 x 250 cm€80 – €220
Jaloezieën100 x 180 cm€70 – €210
Plisségordijnen100 x 130 cm€110 – €320
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in Groningen.

Alle merken zonwering op een rij

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Iedere fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Groningen. In het volgende schema verstrekken we een toelichting op de meest gekozen merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

  • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
  • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
  • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
  • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
  • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
  • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
  • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
  • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
  • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
  • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
  • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
  • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
  • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Karwei, IKEA, Hornbach en Kwantum, Formido, Leen Bakker, Bol.com, FonQ.
  • Check ook: Bece, Roma, Weinor, Deponti, Novoferm, Husol en Dickson, Copaco, Sunway, Swela, Schlappi, Lumenguard.

Zonwering experts in regio van Groningen

Bekijk specialisten in: Zuidplas, Oss, Westerkwartier, Stadskanaal, Westerwolde, Midden-Groningen, Veendam, Pekela, Oldambt, Groningen, Eemsdelta en Het Hogeland.

Advies over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt weer om een ander type vitrage die aansluit bij de uitstraling van de kamer. We informeren je graag verder over de meest praktische soorten zonwering voor verschillende soorten ruimtes.

  • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
  • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
  • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
  • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
  • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
  • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
  • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras of Serre
Ook in Nederland kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Je kunt kiezen uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Bekijk snel meer details over: Screens.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering voor jouw woning is afhankelijk van het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, jouw stijl en smaak en je budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in een heleboel kleuren, prints en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Groningen?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €700. Buitenscreens €280 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm betaal je ongeveer €1225. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €750). Een normaal rolluik kost €450. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €295 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €835). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €110 per raampartij). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de grootte van het systeem, de keuzes in bediening, materiaalgebruik, dessins en installatiewerk.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Groningen?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de de montage & inmeetservice in Groningen. Er komt dan een ervaren installateur die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman het model op de goede manier installeren. Dankzij de montageservice geniet je van efficiënte zonnewering, langere garantie, klantenservice en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handbediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig systeem met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (middels een handzender, mobiele app, draaiknop, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorbreekt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken of screens starten bij €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024