Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Leudal vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Leudal? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en kan je al kopen vanaf €80,00. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest doeltreffend om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarnaast creëert een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit immens veel diverse combinaties. Via onze site delen we een handig stappenplan dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Tevens check je een indicatie van de kosten en namen van verschillende zonwering specialisten in Leudal en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

  • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
  • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
  • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
  • Het verhoogt jouw privacy.
  • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-leudal

Zonnescherm laten plaatsen in Leudal

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Leudal via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel op de juiste wijze bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl kom je eenvoudig in contact met leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

  1. Welk type heb ik nodig?

    Om te beginnen kies je welk model geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

  2. Wat zijn de afmetingen?

    Meet alle maten goed op van jouw installatie. Selecteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe om de opdracht te verduidelijken.

  3. Handmatige of elektrische bediening

    Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en effectiefste keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

  4. Aanbieders vergelijken

    Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Leudal en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

  5. Montage

    Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. De installateur hangt de screens of de duettes op de afgesproken plekken. Loop na of het netjes is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Leudal

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Leudal is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Sommige systemen zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei prints en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €325 – €2750. In het stukje hierna geven we een toelichting op de meest geziene oplossingen.

Effecten van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Door middel van de twee knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hierdoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Belangrijk: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De normale tarieven liggen zo tussen de €825 tot €2100.

  • Veel gekozen model als terraszonwering.
  • Uitval tot wel drie meter.
  • Moderne eigentijdse look.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij grotere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte prijzen liggen tussen de €475 t/m €1225.

  • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
  • Zorgt voor veel schaduw in huis.
  • Minder gevoelig voor wind en regen.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Leudal is een goed alternatief als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale tarieven liggen tussen de €225 tot wel €1200.

  • Het komt strak tegen het raam aan.
  • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
  • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt geen inkijk, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra pluspunt houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 modellen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De totale investeringen schommelen tussen de €330 – €1475 voor rolluiken bestellen in Leudal.

  • Op te rollen in enkele seconden.
  • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
  • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Praktische markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het systeem bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van landelijke huizen. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van gebouwen. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De onkosten schommelen tussen de €700 tot €1725.

  • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
  • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
  • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen en systemen

  • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
  • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
  • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
  • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een lage temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Leudal: alles over inmeten en ophangen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarbij kan het ook echt een eyecatcher zijn. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen komen uit tussen de €380 – €825. In het boxje hieronder beoordelen we de meest gekochte producten.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is een goedkoop model, moeiteloos te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verscheidene soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt diverse modellen zoals transparante, waterafstotende, verduisterende, dakraam, kiepkantelraam, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De tarieven komen uit tussen de €47,50 – €170.

  • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
  • Rolgordijnen kopen in Leudal: gemakkelijk zelf aan te brengen.
  • Aanbod in allerlei stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen geven een luxueuze en rustieke ambiance aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op een tarief van €115 tot +/- €325.

  • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
  • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
  • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht een tarief van €57,5 oplopend tot €160.

  • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
  • Ook te monteren zonder boren.
  • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Leudal: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of band. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel systemen en materialen zoals aluminium, stof, hout, PVC, kunststof. Dankzij houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan prijsindicaties van €77,5 tot €240.

  • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
  • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
  • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals pvc, hout, bamboe, aluminium, kunststof. Toe te passen voor imposante / grote ramen en matchen goed met een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijzen starten vanaf €65 en kunnen oplopen tot €200.

  • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
  • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
  • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Leudal voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke producten die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn bijzonder, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, valramen, dakramen, uitzetramen, ronde ramen, schuiframen. Aankooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €480. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €960.

  • Duurzaam product.
  • Prettig te bedienen.
  • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Leudal geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, voorzethor, inzethor, hor met scharnier, hordeur, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een intelligente duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsindicaties beginnen bij €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €550.

  • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, valraam, draai-kiepraam, vast raam, uitzetraam, schuifraam.
  • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
  • Kan ook pollen weren.

De leukste raamdecoratie voor elke kamer

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 29 april 2024 zijn afhankelijk van velerlei thema’s: het model, het soort materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de tabel hierna verstrekken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Leudal in april 2024.

Type zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€845 – €2325
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€375 – €1625
Screens2 – 4 meter breed€280 – €1000
Rolluiktot 4,5 meter breed€280 – €1450
Rolgordijntot 2 meter breed€55 – €170
Lamellen150 x 100 cm€50 – €220
Jaloezieën150 x 180 cm€85 – €200
Plisségordijnen150 x 100 cm€100 – €380
Verwachte kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Limburg.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elke montagepartner heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Leudal. In de onderstaande tabel vergelijk je een overzicht met de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

  • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
  • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
  • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
  • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
  • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
  • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
  • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
  • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
  • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
  • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
  • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
  • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
  • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, IKEA, Gamma, Hornbach & Formido, Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com.
  • Overweeg ook: Deponti, Husol, Novoferm, Toppoint, Weinor, Bece & Copaco, Milano, Sunway, Schlappi, Swela, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Leudal

Goedkope zonwering kopen in Leudal? In contact komen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? Hieronder verstrekken we bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website ontdek je ook fabrikanten en showrooms in Echt-Susteren, Maasgouw en Roermond.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Iedere ruimte behoeft een vitrage die perfect past bij jouw stijl. We gaan nu verder in op de meest praktische binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

  • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
  • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
  • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
  • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
  • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
  • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
  • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. We onderscheiden veel soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of moderne buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant:

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De beste zonnewering voor jouw pand kun je uitzoeken aan de hand van: de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, de staat van de gevels en het kozijn en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, dessins en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Leudal?

De investingen in zonwering zijn per situatie anders. De verwachte prijsindicaties bieden we hierna aan. Markiezen kosten zo’n €750. Buitenscreens €225 per raampartij. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1000. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €725). Een gemiddeld rolluik kost €485. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €275 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €790). Overige binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €145 op basis van één kozijn). De totale onkosten zijn afhankelijk van; het type / model, de gewenste afmeting, elektrische of handmatige bediening, materiaaltypes, prints en montage.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Leudal?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Leudal. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gespecialiseerde monteur die de raampartij inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert de zonwering juist monteren. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, een gunstige garantieperiode en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we de normale handmatige bediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met slinger is acceptabel, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Wanneer de zon aanwezig is laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens komen uit rond de €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6088, 6089, 6093



Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie